Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: ADN

La policia científica va localitzar deu mostres biològiques a les peces de caiac trobades pel youtuber, però encara no hi ha els resultats per saber si identifiquen algú

L’anàlisi que van fer els agents de policia científica dels Mossos de les peces de caiac i l’inflador que va trobar per casualitat un youtuber el gener del 2023 ha permès extreure’n 10 mostres biològiques, però encara no s’han rebut els resultats dels laboratoris per saber si les mostres poden identificar o no algú. Així ho han exposat ara els investigadors del doble assassinat de Susqueda al jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners, que instrueix la causa dels assassinats de Marc Hernández i Paula Mas, tirotejats a l’entorn del pantà el 24 d’agost del 2017. Els laboratoris hauran d’estudiar, en cas d’extreure ADN identificatiu, si es corresponen amb Marc i Paula; amb l’únic encausat, Jordi Magentí, que va donar una mostra d’ADN quan va ser detingut, i també descartar que no siguin del youtuber Inspector del Misterio, que va tocar les peces, les va enregistrar i les va deixar al lloc, on uns dies més tard un rastrejador les va anar a recollir i les va entregar als Mossos. El rastrejador, a diferència del youtuber, era conscient que podien ser les peces que mai havien estat trobades del caiac que duien Marc i Paula, que el 27 d’agost del 2017 va ser trobat rebentat, amb pedres a dins i mig enfonsat a la zona de l’embarcador, en un punt oposat al lloc on eren les peces, a la zona de la font del Borni, al voral de la riera de Rupit. El Mossos ja van agafar mostres d’ADN i empremtes tant al youtuber com al rastrejador, que havien tocat els objectes.

Mentre que s’han trobat mostres d’ADN, en canvi a les peces no s’ha localitzat cap empremta dactilar amb valor identificatiu, segons han informat ara els Mossos al jutjat. Les peces de caiac també van ser sotmeses a un anàlisi al departament de balística i traces instrumentals per comprovar si havien estat tallades amb la mateixa eina que s’havia fet servir per fer els talls per desinflar la part gran del caiac. Una prova per certificar que les peces pertanyien al caiac de les víctimes. Però la policia científica ha trobat que l’estat de les peces feia impossible un estudi macroscòpic comparatiu i per això resol que per les seves tècniques no es pot assegurar que de manera indubtable les peces siguin del mateix caiac i tampoc que les tallessin amb la mateixa eina. L’informe, però, determina que les peces són totalment compatibles per marca, color, model amb el caiac i, per tant, donen per segur que són les peces que faltaven. En el seu informe, els Mossos assenyalen que l’autor del crim devia deixar ben amagades les peces i que per efectes meteorològics, pels animals o per alguna persona van anar a parar al lloc on les va descobrir Inspector del Misterio. Diuen que, si no, ells les haurien vist quan van anar a buscar els cadàvers de les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia