Successos

El quadern negre

Tura Soler

Crim infermera: data

L’Audiència de Girona fixa el judici als acusats de la mort de la podòloga Carme Font del 17 al 26 de setembre, just quan es compliran quatre anys de l’assassinat

L’Audiència de Girona ha fixat per al 17 de setembre d’aquest 2024 com el dia per a l’elecció del jurat que haurà de jutjar els quatre encausats per l’assassinat de la infermera i podòloga de Girona Carme Font Senen, assaltada mortalment a casa seva, on també tenia la consulta de podòloga. El magistrat que presidirà el tribunal, Adolfo García Morales, preveu que el judici en si comenci el dia 18 i que duri fins al dia 26. El final del judici, doncs, coincidirà just el dia que es compliran 4 anys de l’assassinat de Carme Font, que va ser trobada morta el 26 de setembre del 2020. L’Audiència preveu que el dia 30 de setembre s’entregui al jurat l’objecte de veredicte i que decideixi sobre la culpabilitat o no culpabilitat dels acusats. Una tasca que en aquest cas serà complexa, perquè les quatre persones que s’asseuran al banc dels acusats (Jordi Radresa Font, Consol Jacome Calle, Nicolau Morell Talamas i Eugenio Pérez Prieto) no hauran de respondre exactament pels mateixos delictes que concorren en la causa: assassinat, robatori amb violència en casa habitada i detenció il·legal.

El fiscal i l’acusació particular, que exerceix Carles Monguilod en representació de la família de la víctima, coincideixen en la tesi que el matrimoni Radresa i Jacome (amiga i subordinada de feina de la víctima) i Morell van orquestrar un pla per robar els diners de les dues caixes fortes que tenia Carme Font a casa seva, tot i que al final només es van poder endur tres anells. El fiscal demana 31 anys de presó per a Nicolau Morell i Eugenio Prieto (en presó preventiva), els dos homes que van entrar a la casa i als quals atribueix un delicte d’assassinat agreujat (20 anys), un de robatori amb violència en casa habitada (5 anys) i detenció il·legal (6 anys). Als altres dos acusats (Jordi Radresa i Consol Jacome, ara en llibertat) els deslliura del delicte d’assassinat i proposa que se’ls condemni com a autors del robatori amb violència en casa habitada a 4 anys i 10 mesos de presó i, tot i que no van entrar a la casa, també els atribueix el delicte de detenció il·legal i demana 6 anys de presó. En total, Radresa i Jacome afronten 10 anys i 10 mesos de presó.

Per la seva part, Sergio Noguero, advocat de Consol Jacome, demana l’absolució de la dona que, segons les acusacions, va orquestrar una cita trampa perquè Font, malfiada, obrís la porta als assaltants pensant que era un client. La defensa de Jacome argumenta que ella era totalment aliena al pla que havien orquestrat el seu home i Nicolau Morell per assaltar la casa de la infermera i que es va assabentar el dia 26 que havien trobat morta Font Senen a través dels companys de feina del servei de diàlisi de la Clínica Girona. I Eugenio Prieto, l’home que tothom assenyala com l’autor material, es declara innocent i afirma que aquell dia no era a Girona. El seu lletrat, Pere Bosch, també en demana l’absolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia