Successos

Quadern negre

Tura Soler

Duel a mort

L’Audiència de Barcelona jutjarà dues colles de joves, de Salt i Pineda, que es van citar per batre’s amb armes per un deute, combat que va acabar amb un mort i diversos ferits

L’Audiència de Barcelona jutjarà aquest mes quatre joves de Pineda de Mar (Samba Balde Balde, Bakusa Waggeh Conteh, Mohamadou Sussohore Damba, Souleymane Balde Jallow) i sis nois de Salt (Eburahema Jallow, Muhamadou Ba Cham, Aboubakary Keita Sonko, Bubacarr Jallow Jallow, Gimmeh Touray Sawaneh i Moro Touray Bakaba), que el 5 de maig del 2022 es van trobar en una cita concertada anant armats per resoldre uns problemes relacionats amb un deute. Un duel que es va concertar davant del centre jove Can Jalpí de Pineda i que va acabar amb la mort d’Amadou Fernando Balde Balde, un veí de Salt de 19 anys, que va rebre una punyalada que li va clavar Samba Balde Balde, un dels nois del grup de Pineda. A Samba Balde, el fiscal i la família de la víctima, representada pel lletrat Benet Salellas, demanen que se li imposi una pena de 15 anys per un delicte d’homicidi. Però a tots els acusats dels dos grups se’ls acusa de baralla tumultuària, delicte pel qual demana una pena d’un any de presó per a cadascun. A part dels 10 acusats, en la batussa mortal també hi va participar un noi de Salt que serà jutjat a part perquè era menor d’edat.

Segons el fiscal, Amadou Fernando Balde (que dos dies abans havia tingut una baralla amb els de Pineda) el 5 de maig del 2022 va anar als afores de la biblioteca de Salt i va “reclutar” els seus amics Eburahema, Muhamadou àlies El Loco, Aboubakary, Bubacarr, Gimmeh i Moro, i també el noi menor d’edat per anar cap a Pineda per enfrontar-se amb uns rivals de Balde. Segons el fiscal, tots els joves que van acceptar la proposta eren conscients que anaven a participar en una baralla on es farien servir armes i instruments perillosos. Coneixedors del risc, van acceptar la proposta del seu amic i es van organitzar per anar-hi amb dos vehicles: un Seat Ibiza i un Hyundai, al maleter del qual portaven una pistola Taser elèctrica i una navalla amb cadena. I van anar fins al carrer Muntaner de Pineda, davant del centre jove Can Jalpí, on els esperaven el líder de l’altre grup, Samba Balde Balde i els seus amics Bakusa, Mohamadou, Souleymane i uns altres joves que no han pogut ser identificats que anaven armats amb pals de fusta i de ferro, pedres i ganivets. Com els altres, segons remarca el fiscal, eren conscients que actuaven amb eines perilloses per la vida dels combatents. La baralla va començar i diversos combatents, d’un bàndol i de l’altre, van rebre ferides de diversa consideració per ganivetades o trompades, fins que finalment, segons el relat del fiscal, Samba Balde, amb intenció de matar, va clavar una ganivetada a la zona toràcica a Amadou Fernando Balde, que va morir per la secció de l’artèria pulmonar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia