Successos

Quadern negre

Tura Soler

“Al Regne Unit l’haurien resolt”

El pare de Craig Mallon, assassinat a Lloret, publica un vídeo en què aventura que al seu país el cas del seu fill s’hauria resolt, i es queixa de la desinformació d’aquí

“Si això hagués passat al Regne Unit s’hauria resolt.” Ho diu Ian Mallon, el pare de Craig, el jove escocès de 27 anys que va caure mort, el 19 de maig del 2012 a la matinada, després de rebre un cop de puny enmig d’un grup de gent a la sortida de la discoteca Rockefeller de Lloret de Mar. Un cas que el jutjat ha sobresegut provisionalment perquè la investigació no ha sabut trobar l’autor del cop mortal que va rebre davant de la discoteca. Ian Mallon ha fet aquestes manifestacions en un vídeo difós a les xarxes on apareix acompanyat de David Swindle, policia jubilat, gran expert en investigació criminal i membre de Victims Abroad, que exposa que la trista realitat és que quan algú mor assassinat o en estranyes circumstàncies a l’estranger no pot esperar el mateix nivell d’investigació que pot aportar la policia del Regne Unit. En un altre vídeo (n’han publicat quatre) Ian Mallon i David Swindle denunciaven la inoperància de la investigació en no haver aconseguit interrogar uns joves francesos que podrien estar implicats en el crim però que, si més no, havien de ser testimonis perquè les càmeres els van captar a la zona del crim. Tot i que els joves estaven identificats amb noms i cognoms a partir de la investigació que van fer Victims Aboard, associació que tutela víctimes estrangeres de delictes a l’Estat espanyol, i que la família Mallon està compareguda a la causa i va demanar que es localitzessin aquests nois, el jutjat de Blanes va dictar el sobreseïment, tal com proposava el fiscal, i l’Audiència de Girona el va ratificar. Els representants de Victims Abroad consideren que més greu que el cas quedi impune (saben que pot passar) és que la família de la víctima no pugui tenir la certesa que la investigació ha estirat tots els fils possibles i que no se’ls hagi donat informació puntual del curs de la investigació, cosa que, exposen, sí que es produeix al Regne Unit. En aquest cas, a més a més, s’han trobat que els advocats que els han assignat tampoc han informat del curs de la instrucció com correspondria a la família de la víctima ni a cap dels representants de Victims Abroad que els fan d’intermediaris a Lloret mateix. Tenen dificultats fins i tot perquè els agafin el telèfon o els contestin els correus, i van haver de fer una queixa al col·legi d’advocats.

Però tot i les adversitats encara no es rendeixen, i per això Ian Mallon i David Swindle han optat per fer aquesta crida de quatre vídeos a través de les xarxes. En el primer demanaven que si algú té informació, l’aporti, perquè creuen que hi ha gent que, potser sense saber-ho, va veure alguna cosa que pot ser important i que podria fer reobrir la investigació. Ian Mallon està convençut que hi ha gent que sap el que va passar i apel·la a la seva consciència. El jutjat podria aixecar sobreseïment provisional de la causa si apareguessin dades noves que ho justifiquin, ja que el cas encara no ha prescrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia