Successos

El quadern negre

Tura Soler

Ali, el supervivent

Un arrestat per gihadista a Salt, que ja ha quedat lliure, va sobreviure a un accident a Susqueda on van morir tres familiars seus i també a un tiroteig el 2009

Ali Jarmouni Aboulafa és un dels homes que la Guàrdia Civil amb col·laboració amb l’FBI van arrestar a Salt per la seva implicació en una xarxa virtual de propaganda gihadista de gran magnitud i a escala mundial. Però la magnitud que es va donar en l’àmbit policial a l’operació (que va suposar l’arrest de nou homes a tot l’Estat) no va tenir la mateixa repercussió en l’àmbit judicial, ja que almenys els arrestats a Salt van quedar en llibertat per ordre de l’Audiencia Nacional. És el cas d’Ali Jarmouni, que, després de passar a disposició judicial per videoconferència des de Girona i expressar mentre va estar detingut que ell és contrari als postulats radicals, va quedar en llibertat. Un cop més aquest home, empresari del ram de la construcció i pescador, surt airós d’una situació adversa.

El nom de Jarmouni, que aquest cop ha aparegut com a sospitós de gihadista, ha aparegut més cops com a protagonista de la crònica negra. Ell era el conductor de l’Opel Vectra que el 6 de desembre del 2016 es va estimbar per un pont a Susqueda i van morir tres dels set ocupants del vehicle: la seva dona, Samara Reyes Amador, embarassada de sis mesos; la seva filla petita, Samara Jarmouni Reyes, i la seva sogra, Pilar Amador Gabarri. Ali va sobreviure i va poder sortir del cotxe i demanar auxili i també es van poder salvar les altres tres filles del matrimoni, de 3, 8 i 10 anys, que van haver de ser hospitalitzades durant dies. Els Mossos van imputar Ali Jarmouni per homicidi i lesions per imprudència arran de les infraccions evidents: al vehicle, amb capacitat per a cinc persones, n’hi viatjaven set, i ningú duia sistemes de retenció infantil. Tot i les imputacions, Ali Jarmouni, defensat per Daniel Vosseler –que va al·legar mal estat i mala senyalització de la carretera on es va accidentar–, va aconseguir que l’absolguessin i també que l’asseguradora li abonés una indemnització important per la pèrdua dels seus familiars. I abans, el 30 d’octubre del 2009, Ali Jarmouni, mentre conduïa un BMW X5, va ser abordat per tres individus que se li van ficar dins del cotxe i li van disparar diversos trets. Un dels trets li va impactar en una cama però ell va poder saltar del cotxe i fugir corrent i anar a demanar auxili a la comissaria de trànsit dels Mossos de Girona, on li van fer les primeres cures abans d’enviar-lo a l’hospital Santa Caterina de Salt. Els assaltants es van endur el BMW, que no era propietat de Jarmouni, i que va aparèixer calcinat a Mollet del Vallès. Per l’assalt, es va poder asseure un home al banc dels acusats, David Martínez, que va ser condemnat a dos anys de presó, mentre que Jarmouni va ser indemnitzat amb 9.000 euros per les ferides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia