Punt divers

Governació encarrega un nou estudi per analitzar les deficiències en telecomunicacions al Berguedà

CATALUNYA CENTRAL

El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), ha encarregat un nou estudi radioelèctric per comprovar i buscar solucions a les deficiències dels serveis de telecomunicacions detectades en el Berguedà. El treball analitza les deficiències en cobertures de ràdio, televisió, telefonia mòbil i banda ampla i forma part del pla Catalunya Connecta. Actualment, el Departament té vuit estudis en marxa a la comarca del Berguedà.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha recordat que 'aquests estudis són bàsics per al desenvolupament del pla Catalunya Connecta, amb el qual volem aconseguir que el 2010 tots els nuclis de més de 50 habitants de Catalunya disposin d'accés a la telefonia mòbil, la banda ampla i la TDT'.

El pla Catalunya Connecta determina la realització d'un conjunt d'estudis radioelèctrics a diferents zones de la geografia catalana per tal d'optimitzar la xarxa d'infraestructures de telecomunicacions. Aquests estudis mesuren l'espectre radioelèctric i proposen solucions a les deficiències dels diferents serveis de telecomunicacions.

A partir dels resultats d'aquests estudis, l'STSI planteja als ajuntaments afectats una solució a les deficiències detectades. En primera instància, es comprova si és possible la utilització d'infraestructures ja existents que permetin compartir la prestació de diferents serveis. Quan aquesta solució no és viable, l'estudi radioelèctric proposa com a solució la construcció d'una nova torre. Aquesta infraestructura, consensuada amb l'ajuntament afectat i finançada per l'STSI, permetrà la instal·lació dels equips necessaris per donar servei.

Concretament, el nou estudi a la comarca del Berguedà es farà al municipi de Castell de l'Areny, i s'afegeix als 8 que l'STSI ja té en marxa a la comarca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.