Punt divers

Benach diu que ETA actua a la desesperada i l'insta a 'deixar les pistoles'

CATALUNYA CENTRAL

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha definit l'últim atemptat d'ETA com una actuació 'molt a la desesperada'. Segons Benach, la situació a la qual ha arribat la banda terrorista 'no pot tenir un recorregut massa llarg', però això passa per avançar per la via del diàleg i perquè ETA faci un primer pas i 'deixi les pistoles'. El president del Parlament ha fet aquestes manifestacions a Sant Julià de Cerdanyola, on ha participat en un minut de silenci de condemna de l'atemptat juntament amb l'alcalde, Joan Soler, i membres de la corporació municipal d'aquest petit poble de l'Alt Berguedà.

Ernest Benach ha condemnat l'atemptat i ha rebutjat la violència com a mètode. Segons ha dit, la via del diàleg és l'única solució per a resoldre els conflictes, però segons diu 'ETA no ho ha entès' i per això continua 'fent servir les pistoles' per resoldre qüestions 'que mai es resoldran amb la violència'.

Segons Benach, ETA està actuant 'a la desesperada' i això és més perillós que mai. En aquest sentit, el president del Parlament diu que no es pot permetre que es continuï actuant contra la dignitat de les persones i que això es faci 'en nom de la política'. 'El diàleg és la via', ha afegit, i això implica que 'alguns deixin les pistoles'.

Ernest Benach ha fet els cinc minuts de silenci a Sant Julià de Cerdanyola, en el marc de la visita de difusió del projecte educatiu 'El Parlament a les aules', que ha dut a l'IES Alt Berguedà i al centre Albiol-ZER Alt Berguedà a Sant Julià. Després, el president del Parlament ha signat al llibre d'honor de l'Ajuntament, s'ha reunit amb l'equip de govern i ha participat en els actes de la patrona dels miners, Santa Barbarà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.