Punt divers

La Diputació de Lleida aporta 50.000 euros per a la recuperació del castell de l'Albi

PONENT

La Diputació de Lleida col·labora en la reconstrucció del castell de l'Albi amb una aportació de 50.000 euros que se sumen a l'1% cultural que aporta l'estat espanyol amb les obres de l'AVE al territori. El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha visitat la XIV Festa de l'Oli a l'Albi, i ha explicat que el castell es podrà fer servir per activitats de la Diputació i altres entitats de la zona, un cop estigui restaurat. Les obres van començar fa vuit mesos i consisteixen en la reconstrucció de la torre, la descoberta i manteniment de restes de l'Edat del Bronze, la recuperació de sales i la reconstrucció dels murs.

  Les obres de recuperació del castell de l'Albi són coordinades per un patronat on hi participen el Centre d'Estudis de les Garrigues, el Consell Comarcal, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i  el Departament de Cultura de la Generalitat, presidit per Ferran Rella. L'Ajuntament de l'Albi també està acabant les obres de construcció d'una sala de vetlles pel poble i que s'ha finançat mitjançant el PUOSC de la Generalitat. Pel que fa a la Festa de l'Oli aquest any ha augmentat el nombre de visitants respecte a l'any passat i l'Alcalde de l'Albi, Victor Guiu l'ha qualificat d'èxit perquè fins i tot s'han inscrit 100 persones més al dinar popular, arribant així a 300 persones. Durant la visita, Gilabert ha signat al llibre d'honor de l'ajuntament, ha visitat les obres del castell i la cooperativa de l'oli de l'Albi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.