Punt divers

El consell del Pallars Sobrià constituiex un gabinet de crisi per la intensa nevada que està caient a la comarca

ALT PIRINEU I ARAN

La intensa nevada que esta caient al Pallars Sobirà, ja considerada històrica pels gruixos que ha deixat, superant els 70 centímetres en molts punts ha portat al Consell Comarcal del Pallars Sobirà a suspendre el transport escolar per aquest dijous. Les complicacions en el retorn dels escolars a casa seva a dut al Consell Comarcal ha constituir un gabinet de crisi. Aquest estarà operatiu fins que tots els escolars de la comarca hagin arribar a les seves cases. La intensa nevada fa les màquines llevaneu no parin durant tot el dia. Actualment estan treballant 8 màquines i no donen a l'abast pels gruixos acumulats en les carreteres. Des del Consell Comarcal s'ha recomanat no agafar el cotxe.

En total les línies de transport escolar que han quedat suspeses són 34 i afecten a un total de 410 nens. Aquest dimecres s'ha tingut d'avançar el transport escolar degut a les complicacions a les carreteres. Tot i avançar la tornada hi ha hagut trajectes que han tardat més de 3 hores en poder arribar degut a la acumulació de neu a la carretera. LA sortida dels autobusos del col·legi també ha estat molt complicada a Sort per l'acumulació de neu al carrer fet que la deixat intransitable.

La única solució en molts casos per poder arribar el transport escolar a tots els poble per retornar els nens a casa seva ha estat circular darrera una màquina llevaneu que obria via entre gruixos considerables de neu.

Vicenç Mitjana, president del Consell Comarcal, ha dit que es tracta d'una nevada molt excepcional i ha demanat paciència i molta precaució a la gent. Mitjana ha dit que la principal preocupació es que tots els nens arribin a casa seva i treballar en deixar netes les carreteres per possibles emergències.

La gent gran del territori ja han catalogat aquesta nevada d'històrica donat els gruixos que està deixant a la zona. Moltes de les poblacions de més de 1.000 metres d'altura acumulen gruixos que ja s'aproximen al metre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.