Punt divers

Unió de Pagesos rebutja la construcció de l'abocador de Pinós

PONENT

Unió de Pagesos ha mostrat el seu rebuig al projecte d'abocador de residus que l'Ajuntament de Pinós proposa construir al municipi, a la comarca del Solsonès. El sindicat ha qualificat d'"insostenible" la construcció d'aquesta infraestructura pel gran impacte mediambiental i paisatgístic que comportaria al territori. El sindicat donarà suport a totes les iniciatives opositores per aturar el projecte davant del "greuge" mediambiental que suposaria per a la comarca. Jaume Garriga, coordinador comarcal del Solsonès d'Unió de Pagesos, ha explicat que demanen que l'Ajuntament "reconsideri" i "retiri" el projecte perquè Pinós "no és el lloc adequat".

El sindicat denuncia la magnitud desproporcionada del projecte, ja que ocuparia una superfície de 10 hectàrees dins d'una finca de 180 hectàrees i rebria unes 200.000 tones de residus cada any, és a dir, un 50% dels residus que es generen habitualment a Barcelona amb destinació a un abocador. Pel sindicat, no existeix cap raó de pes perquè el territori del Solsonès doni cabuda a un projecte d'aquestes característiques, que "malmetria el territori i hipotecaria en el futur els terrenys on es preveu instal·lar".  El projecte és un abocador de tipus II que acolliria residus industrials considerats no perillosos, és a dir, residus d'agricultura, d'escorxadors, d'indústria alimentària, residus orgànics i inorgànics de processos químics i residus de recuperació de dissolvents i refrigerants, entre d'altres. Unió de Pagesos reclama a l'Ajuntament de Pinós que aturi el projecte d'abocador i demana a l'Agència de Residus de Catalunya que pertany al departament de Medi Ambient, que en desautoritzi la instal·lació. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.