Punt divers

Veïns de Castellfollit volen que s'aturin les obres de la plaça de les Filadores perquè reduirà l'aparcament al barri vell

COMARQUES GIRONINES

L'Associació de Veïns del Barri Vell de Castellfollit de la Roca ha demanat a l'Ajuntament que freni les obres de la plaça de Filadores per reformular el projecte i que prevegi posar-hi places d'aparcaments. Segons ha explicat el president, Xavier Coronado, actualment la plaça és un descampat d'uns 1.000 metres quadrats on hi aparquen bona part dels veïns del barri. Per això, lamenta que la nova plaça no inclogui més places d'aparcament tant pels veïns com pels turistes que visiten la població. A més, critica que suprimeixin l'aparcament i que, paral·lelament, construeixin més habitatges que faran incrementar els vehicles al barri.

Xavier Coronado ha detallat que actualment els veïns del Barri Vell tenen dues zones d'aparcament: un a la plaça de les Filadores i un altre en un descampat que ha quedat després de l'ensorrament d'una antiga indústria, que és de titularitat privada. El president de l'Associació de Veïns ha explicat que si es redueixen les places d'aparcament a la plaça i els propietaris del descampat on hi havia la indústria edifiquen 'no hi haurà lloc per aparcar al Barri Vell'. Per aquest motiu, aquest dimecres han entrat una instància a l'Ajuntament demanant que aturin les obres i replantegin el projecte. Coronado creu que la solució passa per construir places d'aparcament en el subsòl de la plaça. A més, ha criticat que es vulguin suprimir places d'aparcament i, alhora, construir quaranta habitatges a l'entorn de la plaça que suposaran un 'increment d'uns vuitanta vehicles més al Barri Vell'. L'Associació de Veïns del Barri Vell de Castellfollit de la Roca recorda que el ple de l'Ajuntament ja va demanar la reformulació del projecte i que també ho recull el dictamen del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya sobre el nucli antic de Castellfollit de la Roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.