Punt divers

La guia del Parc Natural de l'Alt Pirineu explica on veure 610 espècies de flora i fauna i n'explica els horaris

Brau Edicions amb la col·laboració del Departament de Medi Ambient ha editat la guia 'Flora i fauna del Parc Natural de l'Alt Pirineu'. Es tracta d'un llibre de 128 pàgines que recull 610 espècies il·lustrades de flora i fauna i mostren amb detall espècies que van des de bolets fins a grans ocells, passant per tota mena de plantes, arbustos, cargols, papallones, mamífers i invertebrats entre d'altres espècies. El naturalista i il·lustrador de la guia, Toni Llobet, explica que la guia també dóna informació de l'indret on veure i trobar tota la natura catalogada i parla també dels horaris dels diferents grups faunístics.

Amb l'objectiu de fixar la terminologia local la guia també reculls els noms de la zona de les diferents espècies. Llobet explica que aquesta guia ha de servir per sortir a la natura i identificar amb facilitat les diferents espècies que es troben. El llibre no recull totes les espècies del Parc Natural de l'Alt Pirineu donat que n'hi ha milers però sí les més fàcils d'observar i les més emblemàtiques. Llobet explica que el llenguatge de la guia es assequible i conté la informació molt condensada, explica allò precís sense introduir literatura banal.Un dels objectius de la guia es ajudar a popularitzar el Parc Natural de l'Alt Pirineu. Toni Llobet explica que el visitant mitjà analfabet naturalista amb aquesta guia pot sortir a la natura i descobrir moltes espècies i posar-los nom amb l'ajuda de la guia. En aquest llibre el visitat podrà identificar des de espècies més comunes com l'ós bru a espècies més rares i característiques del Parc com la sabina turífera, espècie descoberta fa uns 3 anys per primer cop a Catalunya. La guia també identifica els bolets que creixen a l'àrea del Parc Natural i a quin indret es poden trobar. La guia també dóna informació de la millor època de l'any en la què és poden veure i trobar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.