Punt divers

Polítics i agents socials destaquen la importància de l'entrada en servei del túnel de Bracons

CATALUNYA CENTRAL

Polítics i agents socials es mostren satisfets per l'obertura a la circulació del túnel de Bracons que permet la connexió entre Osona i la Garrotxa en menys de 25 minuts. El diputat al Congrés i exconseller de Política Territorial durant el govern de CiU, Pere Macias, reconeix que sent una alegria especial per la seva condició de 'pare de la criatura'. Altres que destacaven la importància d'aquesta obra són l'alcalde de la Vall d'en Bas, Miquel Calm (CiU), que nega que la millora de les comunicacions pugui fer augmentar la pressió urbanística a la Garrotxa. El vicepresident de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona, Joan Vilalta, reconeix que serà un nou estímul per a l'economia.

Pere Macias diu que l'eix Vic-Olot és una obra 'extraordinària' que mostra la manera d'entendre un país 'en xarxa' tal i com el van concebre els governs de Jordi Pujol. Macias també considera que el fet que l'obra s'hagi acabat tirant endavant tot i l'oposició al projecte representa una 'victòria' de la cultura del Sí. Per a Macias aquesta obra demostra que es pot compatibilitzar 'medi ambient i creixement'. El dirigent polític diu que tot i que el projecte s'ha canviat i que es pot haver desvirtuat el govern tripartit 'no és etern'. Macias assegura que quan hi hagi canvi de govern 'arreglarem aquestes coses'.Els alcaldes de la zona també estan visiblement contents. L'alcalde de la Vall d'en Bas, Miquel Calm, reconeix que l'entrada en servei del túnel farà 'augmentar' els visitants de la zona però diu que això serà positiu per a l'economia de la zona que disposa d'una gran oferta de restauració i allotjament. Calm nega que aquest augment de visitants i circulació pugui acabar modificant els hàbits d'una zona rural i tranquil·la.L'alcalde de Sant Pere de Torelló (Osona) i delegat del Govern a les comarques centrals, Jordi Fàbrega (Independents per Sant Pere-ICV), diu que el túnel ha estat 'sensible' a les demandes de respecte mediambiental. Fàbrega diu que el nou eix obre noves 'expectatives' i 'oportunitats' econòmiques. Tot i això demana 'cautela' fins que no s'aprovin els plans directors perquè no hi hagi cap tipus de 'massificació'.El vicepresident de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona, Joan Vilalta, admet que l'economia de la Garrotxa se n'ha sortit 'prou bé' els darrers anys. Tot i això, considera que el nou eix viari servirà per desenvolupar més el sector econòmic de la comarca. Vilalta considera que tot el que sigui 'millorar les comunicacions' serveix per obrir més expectatives econòmiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.