Punt divers

El PP demana implantar el servei de radiologia al CAP de Sort

ALT PIRINEU I ARAN

El diputat del PP Jordi Montanya, conjuntament amb el també diputat popular Rafael Luna, ha presentat una proposta de resolució a la Cambra catalana en què insta el Govern de la Generalitat a implantar en el municipi de Sort un servei de radiologia permanent per poder donar servei a les urgències mèdiques que necessitin de proves diagnòstiques. Jordi Montanya ha manifestat que aquesta petició està avalada, no tan sols per atendre les necessitats dels habitants de la comarca del Pallars Sobirà, sinó també pel gran nombre de persones que es desplacen fins a Sort per practicar esports de muntanya i aventura.

El diputat Montanya afirma que la manca d'uns serveis de traumatologia dotats de tots els serveis necessaris, principalment d'aparells de radiologia, és una realitat en gran part de les poblacions on se situen les principals pistes d'esquí, com és el cas de Sort, i que, derivades de la pràctica d'aquest i altres esports de muntanya, són nombroses les urgències mèdiques que requereixen de la pràctica de proves per imatge com la radiologia.

En aquest sentit, Jordi Montanya considera que una de les prioritats per a les administracions públiques ha d'ésser l'establiment d'aquells serveis públics bàsics amb què poder solucionar qualsevol contingència que pugui aparèixer o succeir durant la pràctica de l'esquí o de qualsevol altre esport d'aventura que, en aquest cas, es practiquen a la comarca del Pallars Sobirà, o simplement durant l'estada a Sort o a qualsevol altra localitat de la comarca.

El diputat del PP indica que cal assegurar l'existència de serveis sanitaris que puguin tenir alguna incidència durant la pràctica dels esports d'aventura i de muntanya, i que la implantació d'aquest servei a Sort permetria donar resposta d'una manera ràpida i sense grans desplaçaments que poden perjudicar l'estat de salut de les persones que requereixen del servei de radiologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.