Punt divers

Els alumnes del CEIP Àngel Serafí Casanovas de Sort aprenen a esquiar en horari lectiu

ALT PIRINEU I ARAN

Amb l'objectiu que tots els nens de la zona sàpiguen esquiar quan acabin l'Educació Primària, aquest any els alumnes de cicle mitjà i cicle superior del col·legi Àngel Serafí Casanovas de Sort han començat a fer classes d'esquí dins l'horari lectiu. Cada dilluns i dimarts dels mesos de gener i febrer reben classes a l'estació d'esquí de Port Ainé. Es tracta de les hores equivalents a l'educació física. Josep Quero, professor d'educació física del col·legi de Sort, explica que es vol que tots els alumnes del centre acabin aprenent els esports característics de la comarca; l'esquí a l'hivern i el piragüisme a l'estiu.

Josep Quero destaca la importància que els escolars de la comarca aprenguin a practicar l'esquí i el piragüisme, esports reis a la zona. Amb aquesta voluntat, aquest any, per primera vegada, els alumnes del centre reben cursos d'esquí dins l'horari escolar en les hores equivalents a l'educació física. Pel que fa al piragüisme ja fa dos anys que els alumnes reben classes en horari escolar.

Quero explica que s'han aconseguit preus molt assequibles amb l'ajut de diferents institucions i entitats perquè la qüestió econòmica no sigui una excusa que impedeixi als escolars de la comarca aprendre a esquiar. Per rebre aquestes classes els alumnes han de pagar 30 euros si tenen material d'esquí o 50 si l'han de llogar.

Josep Quero ha explicar que d'altres centres escolars de la comarca s'han interessant en aquesta iniciativa i no descarten aplicar-la l'any vinent. Quero també ha dit que s'estudiarà la possibilitat d'ampliar aquestes classes als alumnes de cicle inicial, tot i que ha recordat que en aquesta edat els nens encara no són suficientment autònoms.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.