Punt divers

Una quarantena de tractors demanen un traçat de la variant de Torroella que no afecti tant les explotacions agrícoles

COMARQUES GIRONINES

Una quarantena de tractors han participat aquest dissabte en una marxa lenta amb sortida de Gualta (Baix Empordà) i arribada a Ullà per demanar un nou traçat de la variant de Torroella de Montgrí de la C-31 que no afecti tant les explotacions agrícoles d'aquesta zona del Baix Ter. 'Cap de les dues opcions que ara hi ha sobre la taula és bona i per això demanem una tercera alternativa més integrada al territori, que aprofiti el màxim possible els traçats de carretera existents, que es mantingui a la mateixa cota que la resta del sòl i que eviti el pas per sòls de protecció especial definits pel propi Pla Territorial de l'Empordà', ha enumerat el coordinador nacional de la Unió de Pagesos, Joan Caball.

Segons Caball, la variant de Torroella de Montgrí en les seves dues alternatives proposades afecta greument zones d'alt valor agrícola -sobretot en el cas de l'alternativa 1, l'escollida com a preferent pel DPTOP en l'estudi informatiu-. 'Afecta uns terrenys de Gualta i Ullà on totes les finques disposen de sistema de regadiu i on abunden les plantacions de fruiters, moltes d'elles amb inversions d'alt cost per modernitzar-se i adaptar-se a les últimes innovacions com les malles antipedregada', ha continuat el coordinador nacional de la Unió de Pagesos, que també ha criticat el desmesurat consum d'espai de les dues actuals alternatives del projecte de variant de Torroella, que farà uns 7,8 quilòmetres i costarà prop de 49 MEUR.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.