Punt divers

Els tècnics aranesos han observat l'ossa Hvala acompanyada de dues cries

Tècnics de fauna de la Val d'Aran van veure el passat 2 de maig l'ossa Hvala amb dues cries molt a prop del municipi de Bossost. L'ossa Hvala porta un collar emissor que facilita dades de la seva ubicació fet que va dur als agents a controlar la zona on estava situada. Per determinar el sexe de les cries s'haurà de fer anàlisis en les restes de pèl i excrements recollits. Hvala va ser alliberada el 16 de maig del 2006 a Arbas, França, dins del pla de reintroducció i conservació de l'ós bru al Pirineu francès. Aquell mateix any va tenir dues cries; Bambou i Pollen. A Hvala se la recorda per l'atac a un caçador de Les mentre caçava l'octubre del 2008.

Aquesta informació ha estat facilitada per l'Oficina Nacional de Caça i de Fauna Salvatge francesa. L'embaràs de Hvala va ser un dels motius que van obligar a abandonar l'operació de captura de l'ossa arran de l'accident amb el caçador de Les mentre participava en una batuda de senglar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.