Punt divers

La Diputació de Lleida asfalta un pont de l'Albi amb una tècnica nova per evitar l'efecte de les gelades

PONENT

El Servei de Carreteres de la Diputació de Lleida ha començat aquest dilluns les obres de reforçament del ferm al pont per sobre de la via del tren d'alta velocitat, a la LP-7013, a l'entrada de l'Albi (Les Garrigues), on l'ajuntament de la població i el Consell Comarcal de les Garrigues demanaven alguna actuació per evitar els efectes de les gelades sobre el paviment. El diputat provincial Josep Cosconera ha estat present durant l'inici d'obres i ha detallat que s'utilitza una mescla vituminosa nova, ja provada a Guadalajara i Ávila, que permet que el sòl aguanti la baixada de temperatures 5 graus centígrads més que l'asfalt convencional.

Segons el diputat, 'la intervenció pretén millorar la protecció de l'asfalt contra el gel, i evitar les nombroses relliscades de vehicles' que s'han registrat a la zona del pont, des que es va construir per les obres de la infraestructura del tren d'alta velocitat. La mescla asfàltica que es col·locarà al tram de 1.500 metres quadrats ha donat uns resultats molt positius a províncies espanyoles amb característiques climatològiques similars a les terres de Lleida. L'obra durarà fins aquest dimarts i té un pressupost de 20.000 euros de cost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.