Punt divers

Tornen a saquejar l'empresa Cahors de Vilamalla per quarta vegada en tres mesos

COMARQUES GIRONINES

L'empresa de material elèctric Cahors de Vilamalla (Alt Empordà) ha tornat a ser escenari d'un nou robatori per quarta vegada en tres mesos. Els lladres han fet un forat a la xapa d'un lateral de l'empresa, han entrat a dins i han fet el pont a un toro amb el què han esbotzat la paret i han fet un gran forat. A través del forat, s'han endut un camió, el disc dur amb la informació de les càmeres de seguretat, peces de coure i llautó, eines i tres pantalles d'ordinador. Els lladres buscaven, com en robatoris anteriors, barres de coure però l'empresa, farta de tants furts, les té amagades. Les destrosses a la fàbrica, situada al polígon Pont del Príncep, són considerables.

El robatori va succeir la nit del dissabte al diumenge, aprofitant que la producció estava aturada i no hi havia treballadors a la fàbrica. Des que l'empresa està patint aquests robatoris tan seguits han decidit soldar les portes de tot el perímetre de la fàbrica cada cap de setmana per evitar que els lladres puguin entrar i tornar-les a dessoldar un cop es reinicia l'activitat els dilluns al matí. El director general de la fàbrica, Iñaki Millán, ha explicat que estan farts de tants robatoris però que han pres mesures perquè els lladres no es puguin endur les barres de coure -que és el material més car- i el que busquen els lladres. Millán ha explicat que cada vegada compren i emmagatzemen menys coure per evitar que els hi robin. En el primer robatori que va patir l'empresa, al mes de gener, els lladres es van aconseguir endur material de coure per valor de 120.000 euros. Millán ha reconegut que aquest ha estat el robatori 'més aparatós' que han patit fins ara i que els lladres, segurament enfadats per no trobar el què buscaven, han fet més destrosses que mai. 'Han trencat ordinadors, impressores i han arrancat el disc dur on es van a parar les gravacions de les càmeres de seguretat', ha detallat Millán.La fàbrica disposa de càmeres de seguretat que graven les 24 hores del dia i també d'uns dispositius de detecció de presència dins la planta. Millán ha explicat que els lladres saben on estan aquests detectors i, per això, poden entrar a robar sense que saltin les alarmes. Els Mossos d'Esquadra han informat que la investigació del cas continua oberta. Quatre robatoris en tres mesos El primer robatori es va succeir el 5 de gener i els lladres es van endur de la fàbrica, en un camió robat, palets plens de coure i d'altres materials. El segon robatori va produir-se a mitjan gener. Abans d'arribar a Vilamalla, els lladres van robat un camió i mercaderia d'una nau de Sarrià de Ter però a l'intentar robar a la fàbrica de Vilamalla i veure que els seu material era millor van emportar-se desenes de quilos de llautó i coure i van abandonar el què havien robat de Sarrià.En la tercera ocasió, els lladres van anar més enllà i pretenien endur-se un camió de la pròpia fàbrica. No obstant l'intent, no van aconseguir emportar-se res de la fàbrica. Aquest darrer robatori és el que ha ocasionat més desperfectes a la planta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.