Punt divers

Els treballadors d'EP Compounding SL demanen suport al govern de Vilallonga del Camp per evitar l'ERO

CAMP DE TARRAGONA

El delegat sindical de l'empresa EP Compounding SL, José Antoni Pérez, juntament amb altres treballadors de l'empresa, s'ha reunit aquesta tarda amb l'equip de govern de Vilallonga del Camp (Tarragonès), per demanar a l'Ajuntament del municipi que doni suport als treballadors davant l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que l'empresa planteja i que suposarà l'acomiadament de 29 dels 51 empleats de l'empresa. Els treballadors han proposat que, en el cas que l'ERO tirés endavant, l'Ajuntament denegui els permisos d'aquesta a adquirir més terrenys per ampliar el negoci en un futur. Els treballadors es reuniran demà en assemblea per decidir si inicien mobilitzacions.

L'alcalde de Vilallonga del Camp, Xavier Armangol, ha manifestat que entén la situació dels treballadors i que l'Ajuntament treballarà per aconseguir la 'millor solució'. Armangol ha explicat que EP Compounding SL és l'empresa 'més important' del municipi i que l'ERO no serà bo ni pels treballadors no per Vilallonga del Camp. Pel que fa a la petició dels treballadors, l'alcalde s'ha limitat ha dir que l'Ajuntament està treballant en el Pla Urbanístic del municipi, el que s'ha de definir, entre d'altres qüestions, els terrenys del municipi que aniran destinats a les empreses que es vulguin instal·lar o expandir en el terme municipal.

El comitè ha presentat a l'empresa un pla alternatiu per evitar l'acomiadament de 29 treballadors, però l'empresa no l'ha acceptat. El pla consistiria en què de les 51 persones que actualment estan treballant a l'empresa, onze es prejubilin. Dels 40 empleats restants, la meitat seguirien treballant a l'empresa i l'altra meitat serien acomiadats durant un període d'un any en el que cobrarien l'atur. Segons Pérez, l'aplicació d'aquest pla alternatiu permetria a l'empresa reduir prop de 600.000 euros els seus costos.

El delegat sindical també ha recordat que durant l'any 2007 ja hi va haver un procés de negociació en el que finalment els treballadors 'van cedir part dels seus drets a nivell econòmic' que es van percebre a través d'un pla de pensions i de la cessió del 100% de les baixes per part dels treballadors. Per aquest motiu, Pérez considera que 'l'esforç' per part dels empleats de l'empresa ja es va fer en aquell moment.

Els treballadors consideren que darrera d'aquest ERO l'empresa vol fer 'neteja' d'un determinat col·lectiu de treballadors, ja que només es pretén acomiadar als treballadors de la línia de producció, els quals han transmès idees contraposades sobre les condicions de treball de l'empresa. Pérez també ha assenyalat que el problema no només està en els acomiadats, sinó que el salari de la resta de treballadors que seguiran a l'àrea de producció de l'empresa podria baixar entre un 20 i un 30%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.