Punt divers

Nou ajuntaments dels Pirineus reben màquines llevaneu per millorar les comunicacions

COMARQUES GIRONINES

La Generalitat ha fet entrega aquest diumenge de nou de les onze màquines llevaneu que proporciona als ajuntaments dels Pirineus per millorar les comunicacions a l'hivern. Aquesta inversió d'1,8 MEUR s'emmarca dins la segona convocatòria que el departament de Governació i Administracions Públiques ha concedit des de l'any 2005 quan es van entregar deu vehicles llevaneu amb una invrsió d'1,6 MEUR. Entre les dues convocatòries s'han invertit 3,4 MEUR i es disposa de 21 vehicles llevaneu, que també poden servir per altres feines durant la resta de l'any. L'acte d'entrega de les clau s'ha fet a Martinet (Cerdanya) i de 43 sol·licituds s'han prioritzat les poblacions que en poden fer un ús compartit.

De les onze màquines llevaneu només se n'ha fet entrega de nou perquè les dues restants són una ampliació de la convocatòria que estaran disponibles a finals del mes de gener i seran pels ajuntaments de Vansa i Fórnols i Josa i Tuixén (Alt Urgell) i per Ger i Meranges (Cerdanya). Aquesta mesura pretén donar solució als problemes de circulació i comunicació que provoca la neu durant el hivern, tot i que tal com ha destacat el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, també permeten dur a terme activitats de manteniment i obres durant la resta de l'any. Amb aquesta segona adjudicació de màquines llevaneu, Ausàs també ha volgut remarcar la voluntat del Govern de millorar la cohesió del territori tot i la separació per administracions.

Les màquines llevaneu s'han entregat al Consell Comarcal del Pallars Sobirà, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, la mancomunitat de municipis de la Vall de Camprodon (Ripollès), l'Ajuntament de Gisclareny (en conveni amb Saldes, Castellar de n'Hug i Guardiola de Berguedà (Berguedà), l'Ajuntament de la Coma i la Pedra (en conveni amb els municipis de Guixers i Navès (Solsonès), els ajuntaments de les Valls de Valira (amb l'EMD de Bescaran) i Estamariu (Alt Urgell), els ajuntaments de Montellà i Martinet de Cerdanya i Pont de Bar (Alt Urgell), l'Ajuntament de Montferrer i Castellbó (Alt Urgell) i els ajuntaments de Prullans i Bellver de Cerdanya (Cerdanya). Els camions disposen d'una pala davantera per apartar la neu, un dispensador u repartidor de sal per fondre la neu i el gel a la part del darrere i una caixa de camió per transportar tota mena de materials. Aquests camions també permeten fer altres funcions amb altres complements com ara la grua, desbrossadora, pala, retropala i escombra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.