Punt divers

La Intersindical-CSC considera 'fraudulent' l'ERO de Soskai de les Preses

COMARQUES GIRONINES

La Intersindical-CSC es mostra contrària a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal presentat per Soskai de les Preses (Garrotxa) i que afectaria fins a dotze treballadors, ja que el considera 'fraudulent'. Segons el sindicat, la direcció ha aprofitat l'excusa de la caiguda d'una nau, a causa de les nevades del passat 26 de desembre, per tal de tirar endavant l'ERO. Així, la Intersindical-CSC considera que no hi ha una conseqüència directa entre els desperfectes de finals de l'any passat i la necessitat d'una reducció de plantilla i assegura que l'objectiu final de l'expedient és 'suspendre de contracte un grup de treballadors amb molta antiguitat i amb salaris elevats'.

D'aquesta manera es pretenen 'reduir les despeses laborals de forma il·legal', 'tal com ja va intentar aconseguir anteriorment', recorda el sindicat. Així, doncs, la Intersindical-CSC es manté ferma en la negativa a acceptar l'ERO i n'exigeix la retirada. En aquest sentit, aquest matí ha presentat al·legacions a l'expedient, juntament amb UGT, l'altre sindicat amb representació a l'empresa, i ha comunicat a Inspecció de Treball els motius pels quals considera que l'ERO no hauria de rebre el suport del Departament de Treball de la Generalitat, qui s'haurà de pronunciar durant la setmana vinent.

Soskai, amb representació de tres delegats de la Intersindical-CSC, és una empresa de 115 treballadors que es dedica a la fabricació de productes de plàstic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.