Punt divers

Sabaté lamenta que els ERO d'enguany igualin els de tot l'any passat durant una visita a Vallmoll

CAMP DE TARRAGONA

El delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, ha lamentat que en aquest primer trimestre ja s'hagin registrat al territori tants expedients de regulació d'ocupació (ERO) com en tot l'any passat. Segons Sabaté, cal apostar per activitats industrials de futur, com ara l'agroalimentària o els aïllaments, sectors que es troben al polígon de Vallmoll (Alt Camp), que el delegat ha visitat aquest dilluns al matí. Sabaté ha destacat aquest polígon com un 'exemple a seguir', perquè a part hi conflueixen iniciatives privades i l'esforç municipal en flexibilitzar el pagament dels costos d'urbanització. El polígon, amb una superfície de 350.000 metres quadrats nets, s'ha executat pel sistema de cooperació.

El polígon ja està gairebé acabat, i només falta pavimentar algun carrer. El seu cost ha estat pràcticament el 'real' de les obres d'urbanització, i ha sortit 'molt bé de preu en comparació a altres polígons', segons ha afirmat l'alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó.El delegat ha visitat una nova empresa que s'instal·la al polígon, Ceràmiques Sugranyes, sobre una parcel·la de 123.000 metres quadrats, que serà 'de les més grans del Camp de Tarragona', en l'opinió de l'alcalde. Està previst que es posi en marxa a la tardor.Sabaté també ha fet una visita a Topox-Foam, una empresa consolidada d'aquest polígon, que fabrica material aïllant per a la construcció. El delegat ha lloat aquesta empresa per aconseguir ser 'competitiva' malgrat la crisi, treballant a tres torns i exportant a l'exterior.Sabaté ha remarcat que cal promocionar l'economia verda -l'estalvi i eficiència energètica-, un dels sectors que 'cada cop té més futur'. Segons el delegat, el 'camí' de la indústria davant la crisi és 'fer esforços' per 'reconvertir' o 'encertar' en les activitats de futur.L'empresa amb més plantilla del polígon és Europastry, dedicada al pa precuit i la brioixeria ultracongelada, que s'està ampliant i arribarà al mig miler d'empleats. La crisi, però, ha fet que una empresa s'hagi fet enrere a l'hora d'instal·lar-se al polígon de Vallmoll.D'altra banda, un dels atractius del polígon serà la nova guarderia. La llar d'infants per als fills dels treballadors es construirà a la rotonda d'accés al polígon, just a l'altra banda d'Europastry. L'obra s'adjudicarà d'aquí a quinze dies, segons ha assegurat l'alcalde.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.