Punt divers

El Conselh Generau projecta un llac artificial a la zona del Portillón

El Conselh Generau d'Aran ha tret a licitació les obres de la cinquena fase del parc de muntanya del Portillón, amb un import que supera els 500.000 euros. Es tracta d'un dels projectes més importants de dinamització econòmica de la Val d'Aran segons el Síndic, Francesc Boya. Amb aquesta actuació, s'hauran invertit en aquesta iniciativa més d'1 MEUR. Les obres que es duran a terme consistiran en la creació d'un llac artificial i un pont sobre el llac. Es preveu que el parc estigui operatiu l'any vinent, tot i tractar-se d'un projecte força complex tant per les espècies faunístiques que han de conviure-hi com per les instal·lacions necessàries per que aquesta fauna pugui ser observada.

El llac se situarà en un indret on a la primavera hi circula un petit riu, de forma que la simple excavació possibilita la creació natural d'un mirall d'aigua amb circulació permanent. La nova licitació té en compte l'edifici de magatzems d'aliments i de vehicles i maquinària. També es defineix la senyalització bàsica del parc, tant dels punts d'acollida i informació com dels aparcaments, la botiga i les sales d'exposicions. Així mateix, se seguiran els treballs de barratge per animals carnívors.Francesc Boya ha assegurat que aquesta cinquena fase inclou 'les infraestructures bàsiques per l'inici de l'operativitat del parc', que podria veure la llum a partir del pròxim any. El Síndic ha destacat que 'totes les intervencions que es faran estaran integrades en el paisatge i tindran un impacte paisatgístic mínim'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.