Punt divers

Mas afirma que Montilla 'està de braços creuats' davant d'una possible sentència adversa a l'Estatut

El president de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas, ha afirmat el matí d'aquest dissabte que el president de la Generalitat, José Montilla 'està de braços creuats' davant d'una possible sentència negativa del Tribunal Constitucional (TC) per a l'Estatut de Catalunya. Mas ha afirmat que Montilla ha de prendre la iniciativa i convocar els partits polítics catalans per establir una estratègia conjunta com a resposta a la sentència del TC. El líder de CiU considera que no pot ser que els diaris s'hagin posat d'acord i no els partits polítics. Mas ha fet aquestes declaracions en la inauguració d'un forn de pa medieval que han convertit en museu a Capafonts (Baix Camp).

En aquest sentit, Mas també ha explicat que 'molts ciutadans de la resta de l'estat espanyol donen suport a les reivindicacions del poble de Catalunya i que són els governants els que no ho entenen', tal com ha demostrat el suport que molts ciutadans han donat en enquestes fetes a diferents mitjans de comunicació de Catalunya i de la resta de l'estat espanyol. Segons Mas, cada vegada que el poble de Catalunya reclama els seus drets o es manifesta hi ha un sector de l'Estat que reacciona de forma exagerada. A això també ha afegit que des de Catalunya molts cops tampoc s'ha sabut presentar o fer les coses bé. A la resposta de la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, a les editorials dels diaris respecte a la possible sentència negativa del Tribunal Constitucional, per l'Estatut, en què deia que no s'ha de fer alarmisme, Mas ha respost dient que 'no es fa alarmisme, sinó que es defensa Catalunya i l'Estatut votat pels ciutadans i que ja fa tres anys que el TC ha d'emetre un veredicte que pot ser que alteri la voluntat democràtica del poble de Catalunya'. Artur Mas ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha fet al poble de Capafonts al Baix Camp, on ha inaugurat un forn de pa medieval, que ha estat transformat en museu, en un edifici del segle XIII, que conserva estris de l'any 1.600, i que va funcionar fins l'any 1985.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.