Punt divers

Port del Comte estrena aquesta temporada la planta que li permetrà doblar la producció de neu artificial

L'estació d'esquí del Port del Comte (Solsonès) estrena aquest any la nova planta de producció de neu artificial. Les instal·lacions ja estaven a punt l'any passat, però la manca de subministrament elèctric no va permetre que es posessin en funcionament. La nova planta, situada al sector del Clot de la Vall, permetrà doblar la capacitat de producció de neu artificial, que ara és de 500 metres cúbics per hora. Abans que s'iniciï la nova temporada d'esquí, el mes de desembre, l'estació haurà invertit un milió d'euros en millores tant en la producció de neu artificial com en la millora de pistes i serveis. Aquesta serà la desena temporada al Port del Comte des que se'n van fer càrrec els gestors actuals.

El director de Port del Comte, Alfons Ferrer, ha explicat que si fins ara es podien tractar 500 metres cúbics d'aigua per hora per transformar-la amb neu, amb la nova planta aquesta xifra es duplicarà. Segons Ferrer, aquestes instal·lacions permetran fer més rendibles les millors hores per a la producció de neu.Una altra de les inversions que estrenarà Port del Comte en la nova temporada seran set canons més de neu artificial, situats bàsicament a la zona de debutants. De fet, part important de les inversions que s'han fet aquest any a l'estació d'esquí s'han fet a la zona de debutants, on s'ha instal·lat un nou telesquí de pinça fixa i s'han arreglat els pendents de les pistes.Altres actuacions que s'han dut a terme han consistit a arreglar accessos i zones d'aparcament, s'ha fet una nova terrassa a la zona del Sucre i s'ha canviat la pendent de la pista Dreta, on també s'hi ha instal·lat una nova tanca paravent. També s'han millorat pistes, captacions d'aigua de desgel i s'ha fet un nou dipòsit de regulació per  tenir a punt l'estació pel pont de la Puríssima, el mes de desembre. Actualment, Port del Comte disposa de 40,5 quilòmetres de domini esquiable, amb un total de 36 pistes. La meitat d'aquesta superfície ja disposa d'instal·lacions per fer neu artificial, principalment a les zones més comercials, la de l'Hostal, la del Sucre i la de la Bòfia.Repetir els bons resultats de l'any passatPort del Comte va tancar la temporada passada amb 145.000 esquiadors. Segons Alfons Ferrer, va ser 'la millor temporada' des que els nous propietaris de l'estació d'esquí van assumir-ne la gestió. Ferrer afirma que 'ja signaria' per repetir aquestes xifres, però que això depèn bàsicament de la neu que hi hagi. De fet, l'estació d'esquí solsonina creix en nombre d'esquiadors des de fa deu anys, coincidint amb el canvi de gestió. Quan es va produir el canvi, la primera temporada es va tancar amb 30.000 esquiadors. Des de llavors, la xifra no ha parat de créixer. El director de l'estació explica que s'ha fet un esforç constant per posar al dia les infraestructures i que ara s'està acabant 'd'afinar' perquè Port del Comte sigui més còmode i ofereixi uns bons serveis. Destaca que tot i l'esforç inversor que s'ha fet, els nous gestors han estat prudents. Això, afirma Ferrer, ha permès que Port del Comte sigui una estació 'sanejada econòmicament'.Un projecte que no ha acabat Tot i les inversions que s'hi han fet fins ara, el projecte de Port del Comte 'encara dóna per cinc o deu anys més', explica el director. Entre les mancances que caldrà afrontar en aquest període destaquen la creació d'una pista de competició d'alt nivell, la millora dels serveis a pistes, un nou telecadira i l'explotació comercial de la zona d'Estivella, que actualment només s'obre els caps de setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.