Punt divers

Sant Feliu Sasserra compta amb un nou POUM després de regir-se fins ara amb unes normes de fa 22 anys

El municipi de Sant Feliu Sasserra (Bages) compta amb un Pla d'Ordenació Urbanística Municipal des d'aquest dimecres després que així ho aprovés la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central que s'ha reunit a Igualada. El municipi compta amb 23 quilòmetres quadrats de superfície i té edificis del segle XV i XVIII. Com ha explicat Pere Solà, director general d'Urbanisme, Sant Feliu Sasserra fins avui tenia unes 'normes subsidiàries que tenen una antiguitat de 22 anys i daten de l'any 1988'. El Pla Territorial de les Comarques Centrals va assignar-li una estratègia urbana de creixement moderat amb un límit d'ampliació de la superfície urbana i urbanitzable de fins un 30%, segons ha afirmat Solà.

Aquest creixement del 30% preveu que es puguin construir 219 edificis nous sumats als 93 habitatges que es poden construir amb el sòl urbanitzat de què ja disposa l'Ajuntament. Per tant, es podria arribar als 312 habitatges. Amb aquesta construcció es passaria dels 641 habitants que hi ha actualment al municipi als 1400. Com ha explicat Solà, principalment el municipi en el POUM preveu dos sectors de sòl urbanitzable; un per 'omplir' un 'buit urbà' i l'altre fa una previsió de sòl urbanitzable residencial 'no delimitat' que es podrà desenvolupar quan s'hagi completat el primer. Pel què fa al sòl industrial, el pla preveu construir una nova peça industrial, però, segons Solà, Urbanisme ha restringit que aquest sòl industrial no es podrà desenvolupar fins que no s'hagi completat el que ja existeix. A més, l'Ajuntament també fa dues propostes per equipar la vila amb activitat econòmica. Una és la construcció d'un petit hotel i l'altra la construcció d'una residència per a la gent gran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.