Punt divers

L'evolució mediambiental del Delta de l'Ebre es controlarà a temps real amb un projecte pioner

Les empreses Agbar, Copisa i Indra, constituïdes en una Unió Temporal d'Empreses (UTE), han rebut l'adjudicació d'un contracte per implantar una xarxa d'indicadors ambientals al Delta de l'Ebre. El projecte s'emmarca dins el Pla Integral per a la Protecció del Delta (PIPDE) i té un pressupost de 12 MEUR. El projecte, pioner a l'Estat, preveu conèixer a temps real l'evolució mediambiental de la desembocadura del riu, el seu estat de conservació, la qualitat de l'aigua i la dinàmica dels seus ecosistemes aquàtics. El projecte permetrà tenir un registre històric de dades que ajudin a prendre decisions sobre les actuacions que cal dur a terme en aquesta zona.

Per dur a terme aquest projecte, s'implantaran al Delta de l'Ebre seixanta punts de control equipats amb sensors de diverses tecnologies que transmetran xifres al centre de procediment de dades. Els indicadors seran automàtics i les dades s'enviaran per sistemes de comunicació de ràdio. La informació sobre la dinàmica de l'aigua, nivells i cabals, i informació sobre el nivell del mar, els corrents o les onades, entre altres, arribarà a temps real. Per aconseguir aquesta alt nivell d'informació, el projecte integrarà tot tipus de tecnologies amb equips de control, teledetecció via satèl·lit, sistemes de radars fixes i mòbils, xarxes de comunicació, i aplicacions informàtiques.Centre de Dades i LaboratoriEl projecte inclou el disseny i la posada en marxa del Centre de Procediment de Dades, on es rebrà i es gestionarà tota la informació. Les dades de més rellevància es publicaran a un portal web perquè puguin ser d'ús públic. També es facilitarà la publicació i la consulta d'informació geogràfica a través del sistema GIS. Aquest centre de dades estarà connectat als centres de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i de l'Agència Catalana de l'Aigua. A més, es posarà en servei un laboratori d'anàlisi per controlar la qualitat de l'aigua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.