Punt divers

Albesa crearà una ruta turística un cop millori l'entorn del patrimoni gràcies el programa 'Viure al poble'

La població d'Albesa (Noguera) dedicarà la partida de 475.199 euros del programa 'Viure al poble' del Departament de Governació a finançar el projecte de millora de tot l'entorn dels atractius patrimonials del municipi i la construcció d'un aparcament per acabar creant una ruta turística que passarà per la sèquia d'origen àrab, el riu, la vil·la romana del Romeral -a l'exterior del nucli- i l'església de la població, entre altres espais. Un total de 9 municipis de Ponent i el Pirineu han estat seleccionats pel programa 'Viure al poble'. En tot Catalunya se n'hi van presentar 140, i només se n'han escollit 26.

Amb aquesta línia de subvencions el Departament de Governació pretén potenciar reformes integrals en pobles petits de fins a 2.000 habitants que permetin posar en valor el seu patrimoni i dinamitzar-hi l'activitat econòmica. El director general de l'administració local, Carles Bassaganya, ha assegurat que si es valoritzen els atractius dels pobles petits, aquests 'poden fer un pas endavant molt important'. El programa preveu actuacions integrals als municipis durant uns 4 anys. A Albesa es preveu acabar l'any 2012 havent invertit gairebé un milió d'euros que es finançarà també amb ajuts de la Diputació de Lleida i el Departament de Cultura. Bassaganya ha destacat la voluntat del Departament de Governació de 'treballar per tots els pobles del país però sobretot per la majoria, que són els 620 municipis de menys de 2.000 habitants'. Aquesta política, segons el director d'administració local 'va totalment al revés de la del Govern espanyol, que ho fa a la inversa'. Les principals actuacions previstes a Albesa són la primera fase de l'arranjament del Clot de l'Infern com a aparcament, enguany, i l'elaboració de la pàgina web del projecte. El 2010 es col·locarà la il·luminació de la façana posterior de l'església i començarà la intervenció a la vil·la romana del Romeral. Pel 2011 es preveu l'arranjament dels carrers del casc antic, el condicionament de l'entorn de la sèquia, la senyalització i edició dels tríptics promocionals, l'adquisició d'un terreny on excavar una altra vil·la romana, i el condicionament de la via romana del Tossal de Cal Montblanc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.