Punt divers

L'alcalde de Querol accepta la dimissió del número dos al consistori

L'alcalde de Querol, Miguel Uroz (PSC), ha acceptat la dimissió del primer tinent d'alcalde, Benigno Barrios, el qual un mes enrere li havia presentat la carta de renúncia per 'divergències' i 'falta de confiança'. Uroz, que acaba de ser imputat per la jutgessa de Valls per un suposat cas de corrupció urbanística junt amb una desena de persones, deixarà Barrios sense càrrecs, tot i que mantindrà l'acte de regidor dins de l'equip de govern. La dimissió s'aprovarà per decret d'Alcaldia aquesta setmana. En declaracions a l'ACN, Uroz ha afirmat que Barrios no ha volgut retractar-se de les crítiques que li va llençar. Ara s'hauran de repartir les regidories que ocupava i no descarta assumir-les ell mateix.

Benigno Barrios (PSC), que, a part de la primera tinença d'alcaldia, encapçalava les regidories de Medi Ambient, Transports, Festes i Esports, va presentar la carta, el 14 de març passat, demanant la dimissió irrevocable de tots els seus càrrecs municipals a l'equip de govern per la 'falta de confiança' en la gestió que lidera l'alcalde Miguel Uroz. A la carta de renúncia, Barrios lamentava que l'alcalde gestioni el municipi de 'forma unilateral' i prengui les decisions al marge de la resta del govern municipal. Barrios acabava la carta afegint sentir-se 'utilitzat i desplaçat de la política activa' del municipi per l'actuació 'unilateral' de l'alcalde a qui acusava de 'no comptar per a res amb els membres del seu equip de govern'. Per la seva banda, Uroz ha remarcat a l'ACN que finalment ha acceptat la dimissió, però no per 'gust' propi, sinó per la voluntat expressa de Barrios. Pel que fa a les àrees municipals que encapçalava, Uroz ha dit que ja estudiarà com les distribueix o, en tot cas, 'me les quedaré jo totes', ha reblat.Miguel Uroz és alcalde de Querol des de l'any 2003. Amb tres regidors, el PSC forma govern amb un regidor del Grup Independent per Querol (GIPQ-FIC), Albert Carreño -també imputat en el suposat cas de corrupció urbanística, i que havia estat alcalde de Querol per CiU, però al 2003 es va passar al grup mixt- i un regidor de l'Agrupació d'Electors de Querol (AEQ), Pedro Cuevas. A l'oposició hi ha un regidor de CiU i un més de la Coalició d'Independents per Querol (CIQ)-Entesa pel Progrés Municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.