Punt divers

Rebenta una canonada quan s'accidenta amb el cotxe, queda atrapat i el rescaten quan l'aigua omplia el vehicle

Un home que circulava per la carreter de Montagut a Sadernes (GIV-5231, a la Garrotxa) va tenir un accident el passat 7 de juliol amb la mala fortuna que el seu cotxe, al sortir-se de la carretera, va rebentar la canonada d'aigua que abasteix Montagut. L'home va quedar atrapat dins el cotxe sense poder-se moure mentre l'aigua de la canonada anava creant un bassal a la zona de l'accident i es filtrava dins el vehicle. Un agent dels Mossos d'Esquadra que es trobava a Montagut va poder arribar ràpid al lloc dels fets i, juntament amb d'altres testimonis del sinistre, van aconseguir treure l'home -que té uns 50 anys i és veí de la Garrotxa- quan l'aigua ja omplia pràcticament tot l'interior del cotxe.

Eren les quatre de la tarda quan els mossos van rebre l'avís que un cotxe s'havia accidentat a la carretera que va de Montagut a Sadernes, una via estreta i sense voral. El cotxe, on només hi anava el conductor, havia caigut per un dels laterals de la carretera i havia anat a parar quasi a sota d'un pont d'una riera -que està seca- amb la mala fortuna que, amb el cop, va rebentar la canonada d'aigua que abasteix Montagut. L'accés al lloc de l'accident era complicat. Un agent dels mossos que es trobava fent patrullatge de proximitat a Montagut va ser el que es va dirigir primer al lloc dels fets. A l'arribar-hi, un ciclista que s'havia aturat en veure l'accident, li va indicar que hi havia un cotxe estimbat al marge. L'agent va comprovat que el vehicle havia quedat bolcat per la banda del copilot i que era molt complicat treure el conductor, atrapat entre el seient i el volant. Estirar-lo per les cames era la única fórmula de treure'l d'allà. La situació encara era més problemàtica perquè l'aigua de la canonada poc a poc anava entrant al vehicle i omplia l'habitacle on es trobava la víctima. Entre el mosso, el ciclista, l'amo d'un càmping que també s'hi va acostar i un guarda urbà de Barcelona -que estava de vacances-, van aconseguir obrir la porta del cotxe i estirar per les cames l'home per posar-lo sobre el lateral del cotxe, ja fora del vehicle, a l'espera de l'arribada dels bombers perquè el pugessin fins la carretera. Quan van aconseguir treure l'home del vehicle l'aigua ja omplia l'interior del vehicle i als voluntaris que van participar en el rescat -guiats per les instruccions del mosso- els arribava l'aigua al pit. Si no s'hagués actuat amb rapidesa, l'home podria haver mort ofegat dins el vehicle. Poc després van arribar els bombers i més mossos i van aconseguir, mitjançant cordes i una llitera, pujar l'home fins la carretera. La víctima va rebre atenció mèdica a l'hospital Sant Jaume d'Olot ja que presentava diverses fractures.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.