Punt divers

L'alcalde de Camprodon diu que s'ha demostrat l'efectivitat dels controls preventius a la frontera

L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, ha destacat que amb la detenció aquest dimecres dels dos etarres Jon R.P. i Adur A.A. s'ha demostrat que els controls preventius que habitualment es duen a terme a la zona fronterera del Coll d'Ares són positius. Pujol ha explicat, en declaracions a l'ACN, que la detenció s'ha dut a terme al paratge de Les Terralleres, a menys d'un quilòmetre del pas fronterer, al terme de Molló. Els dos detinguts, que tenien la prohibició de sortir de l'Estat, viatjaven en direcció França. Pujol ha afirmat que desconeix si els dos membres d'ETA han ofert resistència i ha evitat relacionar les dues detencions amb la de Faustino Marcos, aquest dimarts a Portbou.

Els agents han interpel·lat, identificat i arrestat els dos detinguts. Pujol no s'ha atrevit a relacionar les detencions de Jon R.P. i Adur A.A. amb la de Faustino Marcos Álvarez, aquest dimarts a l'estació de tren de Portbou, tot i que sí ha afirmat que els dos fets són casuals per la seva proximitat en els temps i en l'espai. i li constava si la banda terrorista està intentant establir una base operativa a les comarques gironines aprofitant la proximitat amb la frontera.Seguint el protocol en aquest tipus d'operació, els dos detinguts seran entregats properament a la Guàrdia Civil i posteriorment traslladats a l'Audiència Nacional. Pujol ha assegurat que després de la detenció els dos membres d'ETA no han restat a Camprodon, ja que els Mossos d'Esquadra no disposen de cap comissaria a la localitat; i que desconeixia si havien ofert resistència o no.El conseller d'Interior, Joan Saura, compareix a dos quarts de cinc de la tarda per donar més detalls de l'operació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.