Punt divers

L'elaboració d'un oli d'oliva per a Premis Nobel es fa a l'Empordà

Una finca situada a l'Alt Empordà, entre Siurana i Torroella de Fluvià, produeix l'oli d'oliva Daura, una marca reconeguda a nivell internacional, exportada a 55 països i present en ocasions com ara els sopars dels Premis Nobel a Suècia. Els seus propietaris provenen del sector vinícola i des de l'any 1994 van apostar per produir un oli de gamma alta amb l'ajuda de la tecnologia i aprofitant els principis d'elaboració del vi. Les olives es recullen de forma mecànica en el moment òptim i sense que cap toqui al terra i el procés d'extracció i dipòsit es fa en les dues següents hores. La qualitat va acompanyada d'un rendiment baix: per obtenir un litre calen 9 quilos d'olives, quan normalment son 4.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.