Punt divers

Risc de desbordament del riu Garona

La Direcció General de Protecció Civil ha activat poc abans de dos quarts de set de la tarda d'aquest dissabte la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, Inuncat. S'ha activat pel risc de desbordament del riu Garona (Val d'Aran), a causa de l'augment del cabal produït pel desglaç. Segons les informacions rebudes, el cabal podria augmentar a la zona de Bossost fins a 130 metres cúbics per segon, mentre que a la frontera amb França arribaria a 140 metres cúbics per segon. Els Bombers de la Generalitat han mobilitzat tres dotacions dels Pompiers d'Aran per fer revisions continues dels punts inundables.

També hi duran a terme tasques d'informació a les zones afectades per la darrera crescuda del riu i vetllar per la seguretat de la població. El riu Garona va sobreeixir fa un parell de setmanes per espais no urbans i va afectar diversos càmpings, sense produir cap afectació personal, així com tampoc desperfectes materials importants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.