Punt divers

Multitudinari adéu al bomber d'Almatret que va perdre la vida a l'incendi dels Ports

Centenars de persones han donat aquest dijous l'últim adéu al bomber d'Almatert (Segrià), David Duaigües, de 29 anys, que el passat dimarts a la tarda va perdre la vida a l'incendi que crema al massís dels Ports (Terra Alta) juntament amb tres companys més de la regió d'Emergències de Lleida membres dels Grups de Recolzament d'Actuacions Forestals (GRAF). El fèretre de Duaigües ha estat traslladat a coll per sis membres del cos de Bombers a l'interior de l'església d'Almatret que s'ha quedat petita per acollir totes les persones que li volien donar l'últim adéu. La missa ha esta oficiada pel bisbe de Lleida, Joan Piris, i hi ha assistit el conseller d'Interiror, Joan Saura, entre d'altres autoritats.

Una munió d'amics, companys i familiars de David Duaigües s'aplegava pels volts de dos quarts d'onze del matí al davant del domicili del bomber per tal d'acompanyar el fèretre fins a l'església d'Almatret. El temple s'ha omplert de seguida i centenars de persones s'han quedat d'empeus a l'exterior de la plaça. El silenci, la tristesa i la desolació eren ben presents en els rostres dels veïns d'aquest petit municipi del Segrià, així com de tota la resta de persones que han volgut assistir al funeral.Diverses autoritats també han volgut fer acte de presència al funeral de Duaigües. Així, s'ha pogut veure al conseller d'Interior, Joan Saura, la consellera de Treball, Mar Serna, el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, el cap dels Mossos d'Esquadra, Joan Delort, diputats de CiU com Oriol Pujol, i altres autoritats locals. Una vegada ha finalitzat el funeral, en el qual s'ha pogut veure el fèretre de Duaigües al davant de l'altar amb dos cascs de bombers al damunt, una gran quantitat de persones que no havien pogut entrar a la cerimònia han fet cua per poder donar el condol als familiars.Passades la una del migdia, els bombers companys de David Duaigües han traslladat el fèretre des de l'interior de l'església en direcció al cementiri del municipi per donar-li sepultura.L'alcalde d'Almatret, Evarist Giralt, ha recordat David Duaigües com un professional 'de cap a peus' que estimava la seva professió així com que era membre del GRAF perquè era la seva il·lusió. Així mateix, Giralt ha dit que Duaigües era una bellíssima persona, molt activa i participativa amb totes les activitats que es porten a terme a Almatret.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.