Punt divers

Sant Pere de Torelló fa un projecte educatiu de poble que contempla poder oferir l'Educació Secundària Obligatòria

Sant Pere de Torelló (Osona) contempla a 'mig termini' que el poble tingui estudis d'Educació Secundària Obligatòria (ESO). El plantejament s'inclou dins del projecte que ha començat a treballar l'equip de govern de fer un projecte educatiu 'de poble' segons l'alcalde, Jordi Fàbrega (Entesa per Sant Pere-EPM). Aquest projecte preveu 'concentrar' l'oferta d'ensenyament, des de l'ensenyament obligatori dels tres als setze anys fins a oferta educativa no obligatòria com la llar d'infants, la formació d'adults o l'aula de música. Fàbrega diu que la idea és 'transportar' a l'ensenyament el projecte d'unificar recursos en serveis socials com es va fer a la Casa de les Monges, actualment en funcionament.

L'alcalde d'aquest municipi osonenc diu que si durant el passat mandat es va començar a desenvolupar el projecte de 'disposar' i 'unificar' serveis d'atenció a les persones ara es vol traslladar això a l'educació. Per Jordi Fàbrega, aquesta oferta educativa de municipi encaixa amb l'esperit de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) que 'obre' les portes als ajuntaments a portar la iniciativa en el camp de la planificació educativa. La idea de l'Ajuntament passaria per fer d'un renovat edifici de l'escola Josep Maria Xandri el centre de l'oferta educativa. Tot i això hi hauria altres espais. Per tirar endavant el projecte però caldria poder disposar d'oferta educativa fins als setze anys. Aquest fet, segons Fàbrega, permetria 'optimitzar recursos' perquè més enllà de l'estalvi en trasllats fins a Torelló (Osona) o servei de menjador serviria per 'viabilitzar' altres equipaments municipals com el pavelló esportiu, la piscina coberta o l'escola de música. L'alcalde té clar però que la part més difícil del projecte pot ser obtenir autorització per poder cursar ESO. Actualment l'escola Josep Maria Xandri és d'una sola línia que 'en alguna ocasió potser de dues'. El municipi té 2500 habitants i l'escola 'més de 200 alumnes'. L'objectiu de fer un projecte conjunt és poder aglutinar ajuts d'administracions al entorn del projecte que permetessin al Departament d'Educació autoritzar-ho sense haver de fer una gran aportació econòmica per la construcció d'un centre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.