Punt divers

Les cases noves construïdes a la cinglera de Castellfollit hauran de mantenir aspectes originals de les enderrocades

Castellfollit de la Roca està decidit a protegir i conservar els elements característics de les cases que es troben al damunt de la cinglera de basalt a través d'un pla especial que contempla els criteris per restaurar o edificar de nou en aquesta zona del casc antic. El pla es basa en un catàleg exhaustiu de les 152 cases que actualment hi ha, amb les característiques i elements a conservar, així com una paleta de colors per a les façanes que es vulguin repintar en un futur. A banda de l'estètica, també s'inclouen recomanacions per garantir-ne la seva seguretat davant hipotètiques esllavissades de la cinglera.

El pla especial del barri vell, que es presentarà en breu als veïns, vol garantir les peculiaritats d'aquest nucli, que es troba damunt d'una cinglera de basalt única a tot Catalunya. Castellfollit de la Roca és el municipi més petit de les comarques gironines i el segon a nivell català. Es concentra en un territori de 68 hectàrees, de les quals unes vuit hectàrees aproximadament es veuran afectades per el nou pla, és a dir 'tot allò que té influència a sobre de la roca de basalt', segons paraules de l'alcalde, Moisès Coromina. Fins ara, s'han anat restaurant o edificant seguint els criteris dels mateixos propietaris, i no sempre s'ha fet de la forma 'més acurada' i fidel al seu caràcter. El que es vol ara és determinar com s'han de fer aquests treballs per garantir el seu aspecte actual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.