Punt divers

La plantilla de l'elèctrica gironina Inelinsa, en concurs de creditors, exigeix cobrar els endarreriments

Els dinou treballadors de l'empresa d'instal·lacions i manteniment elèctric Inelinsa de Sant Julià de Ramis (Gironès) han exigit a la direcció que els pagui els salaris endarrerits que els deu. La situació de la plantilla, segons denuncia CCOO, comença a ser dramàtica, perquè l'empresa està immersa en un concurs de creditors i abocada a la fallida. Els treballadors no han cobrat els salaris des del mes de maig, i només han percebut una paga de 1.000 euros a principis d'aquesta setmana. A més, segons explica el responsable de Política Industrial de CCOO a Girona, Josep Serra, la plantilla 'es veu obligada a continuar treballant' tot i la situació.

L'empresa Enginyeria Elèctrica Industrial (Inelinsa) està situada a Sant Julià de Ramis i es dedica a instal·lar i mantenir instal·lacions elèctriques. Entre aquestes, hi ha les línies de mitja i alta tensió o els generadors. A més, també porta a terme tasques relacionades amb la distribució de gas, la televisió per cable o les instal·lacions hidràuliques.El mes de març passat la direcció va presentar un concurs de creditors, a conseqüència de la pèrdua d'ingressos arran de la crisi de la construcció. La situació va anar a pitjor i, des del maig, cap dels treballadors ha percebut el salari. Únicament, a principis d'aquesta setmana, la direcció d'Inelinsa els hi ha ingressat 1.000 euros.El responsable de Política Industrial de CCOO a Girona, Josep Serra, ha explicat que la situació dels treballadors ara com ara és de 'total indefensió'. Serra ha indicat que els administradors concursals ja han fet arribar a la direcció la proposta de presentar la fallida de l'empresa i tirar endavant un expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció dels contractes.'L'empresa es va comprometre a haver pagat els mesos de maig i juny a principis d'agost; però no sabem si aquests 1.000 euros és tot el que donaran o no', ha indicat Serra. El responsable sindical ha precisat que els treballadors es troben en una situació 'd'indefensió' i que viuen un veritable 'drama personal i familiar'. A més, CCOO denuncia que, tot i aquest panorama, la plantilla ha de continuar anant a treballar 'perquè s'ha de fer manteniment industrial a algunes empreses i acabar obres pendents per poder-les facturar'. En aquest sentit, Josep Serra indica que la plantilla 'està indignada i amb els ànims per terra', i per això reclama cobrar els endarreriments pendents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.