Punt divers

Caldes d'Estrac construirà un parc fotovoltaic a l'aparcament de la platja

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac (Maresme) col·locarà 1.452 plaques fotovoltaiques, en forma de pèrgola, sobre l'aparcament de la platja, a tocar de la carretera N-II. Es tracta d'un parc fotovoltaic que generarà 673,864 Kw l'hora i suposarà un estavi mediambiental equivalent a 28,9 hectàrees de bosc. Aquest és un dels projectes que el consistori finançarà amb la subvenció de dos milions d'euros que ha rebut del govern de l'Estat per a la millora i modernització de les infraestructures turístiques. També es preveu el condicionament del passeig dels Anglesos i l'elaboració dels estudis per a la futura ampliació dels banys termals municipals. Aquest ajut és el més alt que mai ha rebut el municipi.

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, a través del Fons per a la Modernització d'Infraestructures Turístiques (FOMIT), ha donat una subvenció de dos milions d'euros a l'Ajuntament de Caldes d'Estrac, que s'invertiran en tres projectes relacionats amb la platja i el termalisme, orientats a millorar la competitivitat turística del municipi.El més important és la construcció d'un parc fotovoltaic sobre l'aparcament en superfície que hi ha a tocar de la carretera N-II i que dóna accés a la platja. L'aparcament, d'unes 200 places, tindrà una coberta composada per 1.452 plaques fotovoltaiques que generaran 673,864 Kw l'hora. El parc fotovoltaic significarà un estalvi equivalent a 28,9 hectàrees de bosc i de 268.000 quilos d'emissions de CO².Tot i que inicialment es va denegar l'ajuda econòmica per part del Ministeri, finalment el projecte ha estat qualificat d'extraordinari per l'especial aportació que també es farà a la lluita contra el canvi climàtic a través de la producció d'energia renovable. El govern municipal s'ha mostrat molt satisfet per la importància que això té pel desenvolupament turístic del municipi.D'altra banda, la subvenció també servirà per condicionar el passeig dels Anglesos, amb l'ampliació, millora i reparació del paviment, l'enllumenat i la balustrada que separa el passeig de la platja. També està previst elaborar un estudi per a l'ampliació de les actuals instal·lacions balneàries dels banys termals municipals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.