Punt divers

La tranquil·litat torna al pas fronterer de Coll d'Ares després de les detencions de dos presumptes membres d'ETA

Jornada matinal tranquil-la al pas fronterer de Coll d'Ares, al terme de Molló (Ripollès). Aquest dijous a primera hora no es registrava presència policial visible en cap punt d'aquest pas on aquest dimecres van ser detinguts els presumptes membres d'ETA Jon Rosales i Adur Arístegui. La presència policial registrada durant la tarda-vespre del dimecres amb dos controls dels Mossos d'Esquadra als punts d'accés al pas fronterer es van retirar a la nit, segons han explicat veïns de la zona. Els mateixos veïns han explicat que, fins a primera hora de la nit, agents amb lots per il·luminar van pentinar la zona fins que es va optar per retirar el dispositiu.

Aquest dijous a primera hora del matí només el sol feia presència als punts d'accés a Coll d'Ares. Un sol que es transformava en boires al punt on s'entra en territori de l'estat francès. De la intensa activitat policial del dia abans no en quedava cap rastre. Els pocs cotxes que utilitzen el punt fronterer circulaven sense la necessitat de que en cap tram del territori català se'ls demanés la seva documentació. El dispositiu policial desplegat després de les detencions dels dos etarres per part dels Mossos d'Esquadra va sorprendre els propis veïns. Alguns agents van explicar a l'alcalde Lluís Pairó (CiU) i veïns que es volia descartar la presència d'algun altre pressumpte membre d'ETA a la zona. Fins a una desena de vehicles i un helicòpter van fer batudes i controls en el terme municipal d'aquest petit municipi fronterer de 350 veïns. Segons expliquen els mateixos veïns, els controls policials en aquest punt es fan periòdicament però aleatòriament. El Cos Nacional de Policia (CNP) és qui fa majoritariament aquest tipus de controls. De fet, alguns veïns han explicat, que a primera hora del matí han vist agents d'aquest cos pujar fins al punt fronterer però que ha estat només un patrullatge rutinari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.