Punt divers

Simulen una fuita de combustible a la dàrsena del port de Deltebre

Ports de la Generalitat ha activat aquest dilluns el matí el Pla d'autoprotecció del Port de Deltebre (Baix Ebre) en motiu d'un simulacre per una suposada fuita de carburant prop de la benzinera mentre es realitzava el subministrament de combustible en una embarcació pesquera. L'objectiu ha estat fer front a les suposades incidències per contaminació marina. Ports ha valorat satisfactòriament el resultat de la prova perquè ha permès comprovar el funcionament i la coordinació de les entitats participants. Aquests han valorat l'exercici intern portat a terme de manera positiva tot i apuntar algunes millores, com l'adquisició de més barreres absorbents.

L'exercici ha consistit en la detecció d'una taca d'hidrocarbur simulada en les aigües interiors del port de Deltebre, al sector de la benzinera. Un cop detectat el suposat vessament, diverses embarcacions han desplegat les barreres absorbents per confinar la taca de carburant. Després, s'han remolcat les barreres fins al moll, on s'ha retirat el combustible de l'aigua amb material absorbent. En aquest exercici s'ha activat el Pla d'autoprotecció del port. Així mateix, des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) s'ha activat el Pla especial d'emergències per a la contaminació accidental de les aigües marines de Catalunya (CAMCAT), en fase de prealerta. En el simulacre d'emergència han participat equips de primera intervenció de Ports de la Generalitat, la Confraria de pescadors de Deltebre, el Club Nàutic Riumar i el varador del port de Deltebre, que amb les seves embarcacions i mitjans han ajudat a l'estesa de barreres absorbents. D'una banda, s'ha encerclat el vessament simulat i, per l'altra, s'ha tancat la bocana del port per evitar possibles episodis de contaminació fora del port.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.