Punt divers

Satisfactori balanç del simulacre de so de la primera sirena de risc químic de la Catalunya Central

L'activació de la primera sirena d'avís de risc químic de la Catalunya Central, ubicada a Castellgalí (Bages), que Protecció Civil ha dut a terme aquest dilluns s'ha desenvolupat correctament i sense incidències. La sirena s'ha activat a les deu del matí i s'ha desactivat al cap de deu minuts. Segons ha informat Carles Llussà, director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a la Catalunya Central, la sirena s'ha sentit 'correctament' a les diferents zones d'intervenció de l'empresa química Thor Especialidades S.A. Aquesta sirena està ubicada al polígon Pla del Camí de Castellgalí i forma part de les 79 sirenes de la xarxa general d'alarmes i protecció civil adscrites al Plaseqcat.

La de Castellgalí es tracta d'una sirena de recent instal·lació i representa la primera de la demarcació de la Catalunya Central, concretament del sector químic del Bages. La sirena dóna cobertura a la part de la població que es troba dins de la zona d'intervenció d'empresa química Thor Especialidades S.A, i que està formada pels nuclis urbans de La Fàbrica, la Torre del Breny i la part nord-est de Castellgalí. En aquesta primera prova de sirenes feta a Castellgalí no s'ha dut a terme cap pràctica de confinament, tot i que està previst que en el proper exercici de sirenes, a la tardor, es puguin implicar en la realització de la prova els centres escolars de la població. Llussà ha expressat que els objectius d'aquesta primera prova eren la 'sensibilització', ja que al ser el primer cop que s'activava, es pretenia que la població es 'familiaritzés amb el so de la sirena i coneguin, per primer cop, l'activació i desactivació de la sirena'. Un segon objectiu, segons Llussà, era 'comprovar' el so de la sirena 'en tota la seva àrea d'intervenció' i també provar el funcionament dels equips i el sistema d'activació i de telecontrol de les sirenes. El director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a la Catalunya Central ha fet una valoració 'positiva' del simulacre i ha afirmat que la sirena s'ha activat 'correctament'. D'altra banda, l'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, ha expressat que l'empresa Thor Especialidades S.A, fa prop de deu anys que va instal·lar-se al municipi i que 'des de sempre ha fabricat el mateix'. Per a Gimeno, tot i que el risc 'és molt baix', la població 'ha d'estar preparada'. L'últim exercici de sirenes, que va dur-se a terme el dilluns 3 de maig, es van posar a prova un total de 74 sirenes de 34 municipis de tot Catalunya. Per primer cop es van fer sonar tres sirenes a l'Hospitalet de Llobregat, i també la primera a la demarcació de l'Alt Pirineu i Aran, a Les.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.