Punt divers

Escudero diu que la pujada d'impostos i de l'IVA castigarà al sector turístic

El president de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, Antoni Escudero, ha criticat les mesures aprovades aquesta setmana pel govern espanyol de pujar els impostos i l'IVA i de suprimir la reducció de 400 a l'IRPF per considerar que va en contra del sector turístic. Al seu entendre, aquestes propostes 'castigaran' no només a aquest sector 'marginat pel govern de Zapatero' perquè 'haurem de veure si això ens obligarà a repercutir-ho en els preus' sinó també ha dit 'perjudicarà a la classe mitjana que és el nostre principal client'. Per contra, Escudero ha defensat la rebaixa de l'IVA temporal per fomentar el consum, tal com s'ha fet a França.

El president de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, Antoni Escudero, ha fet aquestes declaracions durant el seu discurs inaugural de la sisena edició de la celebració del Dia Mundial del Turisme, que s'ha celebrat al castell de Biart de Masarac (Alt Empordà), on hi han assistit unes 400 persones, entre empresaris i proveïdors vinculats al sector, així com el Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet, el President de la Diputació de Girona, Enric Vilert, i l'alcalde de Masarac, Lluís Pujol.Reforma laboralEscudero ha aprofitat aquesta diada per arremetre contra la política econòmica del govern central per combatre la crisi actual i més concretament contra les que fan referència a la pujada d'impostos i de l'IVA i de la supressió de la reducció dels 400 euros de l'IRPF. 'En un exercici d'enginyeria brillant els que ens governen des de Madrid han decidit que el que millor ens convé per sortir de la crisi és pujar els impostos', ha dit el president de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, tot afegint: 'Una mesura que castiga plenament com a sector, primer perquè haurem de veure si això ens obliga a repercutir-ho en els preus i segon, perquè perjudicarà a la classe mitjana, que és el nostre principal client'. Al seu entendre, el sector turístic ha estat 'l'oblidat' a l'hora de dissenyar aquest pla i ha dit que era una 'vergonya' que l'executiu central no reconegués aquest sector com un dels principals de producció del país. Per contra, Antoni Escudero ha defensat una baixada temporal de l'IVA, tal com s'ha fet a França per fomentar el consum. 'Si prenem mesures per reactivar l'economia, la recaptació fiscal pujarà sola', ha dit.El president de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines també ha parlat de la necessitat de la reforma laboral i s'ha mostrat favorable a flexibilitzar l'acomiadament 'perquè facilitem la contractació', ha dit. En aquest sentit, ha defensat vincular el rendiment laboral amb el salari, la formació dels treballadors, politiques actives d'ocupació, i un control de la despesa en prestació als aturats que, segons ha dit, 'no busquen feina'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.