Punt divers

Una vintena de veïns del Sun Village de Palau-saverdera es manifesten per evitar l'enderroc de les seves cases

Una vintena dels 42 propietaris dels apartaments de la urbanització Sun Village de Palau-saverdera (Alt Empordà) s'han manifestat aquesta dimarts a la tarda davant de l'hotel Terraza de Roses, propietat de Montserrat Solé, que va ser qui va denunciar que els dos bloc s'havien construït en sòl d'usos hotelers. Els manifestants amb pancartes i xiulets reclamaven un acord perquè retiri la seva demanda i evitar d'aquesta manera que al desembre s'enderroquin les seves cases, tal com dicta la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Amb xiulets i sota les pancartes 'prou de lluites personals' o 'no destrueixis les nostres llars' una vintena dels 42 propietaris dels dos blocs de la urbanització Sun Village de Palau-saverdera s'han concentrat davant de l'hotel propietat de la part demandant. Els veïns han expressat el seu malestar i la 'seva impotència' per la imminent execució de la sentència que obliga a l'enderroc de les seves vivendes sense rebre cap mena d'indemnització. 'Se'ns acaba el temps', ha dit Margarida Cerbera, una de les veïnes afectades per aquesta sentència. 'Ens hem manifestat perquè demanem un acord, que la part demandant ens escolti i podem seure i parlar. És la única manera'. Enderroc al desembreSi no arriba una solució, a final d'any, s'executarà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga l'Ajuntament de Palau-saverdera a executar l'enderroc en un termini màxim de cinc mesos. L'origen d'aquesta situació que afecta a 42 famílies es remunta a l'any 2001, quan l'Ajuntament va donar una llicència per fer dos blocs de pisos amb pàrquing soterrat en uns terrenys que segons el planejament urbanístic contemplaven un equipament hoteler. Un veí del Sun Village va portar l'obra al contenciós, al·legant que a la parcel·la s'hi estaven aixecant habitatges i que aquests superaven un metre l'alçada permesa.El cas va arribar fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 2006 va dictar una sentència que anul·lava la llicència d'obres i obligava el consistori a enderrocar el complex. La sentència es va recórrer argumentant-ne la impossibilitat d'execució i el 31 de maig del 2007 el Tribunal Superior de Justícia la desestimava. L'Ajuntament ho va intentar de nou amb un recurs de súplica que també va ser desestimat i, a més, es va informar que ja no es podien presentar més recursos. Per la seva banda, els veïns afectats van reclamar a l'Ajuntament una indemnització de 12 milions d'euros (MEUR) en concepte de danys i perjudicis. Aquest febrer passat, el ple municipal va iniciar el procés administratiu per tirar endavant l'enderroc, tot i que l'alcalde, Narcís Deusedas, no estava d'acord amb la mesura. El consistori, però, va enviar una carta als veïns dient-los que ells s'havien de fer càrrec de l'enderroc, i que tenien sis mesos per executar-lo.Els propietaris van presentar un recurs al contenciós sobre aquesta decisió, i el passat mes de maig el TSJC va dictar un auto on obliga l'Ajuntament a executar l'enderroc en un termini màxim de cinc mesos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.