Punt divers

Els Mossos detenen deu lladres més de cable de coure de la línia que connecta Adrall amb Figueres

Els Mossos d'Esquadra han detingut deu persones més acusades de furtar cable de coure de la línia d'alta tensió que connecta Adrall (Alt Urgell) amb Figueres (Alt Empordà). Els detinguts es volien endur 400 metres de cable del tram de línia que travessa Clariana de Cardener (Solsonès). Aquesta és l'operació policial més important en nombre de detinguts per furt de cable de coure que fan els Mossos a les comarques centrals i és la tercera detenció que es fa en els darrers quinze dies per robatoris en aquesta mateixa línia, que té alguns trams en desús. En les tres operacions s'han practicat 22 detencions, totes per robatoris en aquesta mateixa línia i protagonitzats per persones d'origen romanès.

Aquestes deu darreres detencions es van practicar el 4 de novembre, quan un agent de paisà va veure uns vehicles sospitosos al marge de la carretera entre Manresa i Solsona, a l'alçada de Clariana de Cardener. Dues patrulles de la comissaria de Solsona s'hi van desplaçar i van localitzar una furgoneta i dos turismes. En veure arribar els vehicles dels Mossos, un dels turismes, amb cinc ocupants dins, va aconseguir fugir, mentre que els agents aconseguien aturar i retenir cinc persones més que hi havia a l'interior de la furgoneta i del segon turisme. Segons els Mossos d'Esquadra, uns metres més enllà dels vehicles hi havia 200 metres de cable enrotllat i a punt de ser carregat i 200 metres més de cable tallats sota la línia. Mitja hora després de fer aquesta primera detenció, els Mossos van aconseguir localitzar el vehicle que havia fugit a la C-55, molt a prop de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Manresa (Bages). Això va permetre detenir cinc persones més. Tots ells han passat a disposició judicial al Jutjat de Solsona i han estat posat en llibertat amb càrrecs. Tots els detinguts són d'origen romanès i tots ells viuen en municipis de l'àrea metropolitana. Entre els detinguts, que tenen entre 19 i 40 anys, n'hi ha dos que ja havien estat detinguts en una operació anterior a Súria, fa unes dues setmanes. De fet, segons els Mossos d'Esquadra, tots tenen antecedents per robatoris similars o per delictes contra el patrimoni. Es dóna el cas que aquest és el tercer robatori que es produeix en menys de tres setmanes en la mateixa línia d'alta tensió, d'on fins ara ja han desaparegut fins a 7.200 metres de cable de coure, valorats en 28.800 euros. Segons els Mossos d'Esquadra, aquestes operacions delictives tenen un cert risc, ja que hi ha trams de la línia que estan en funcionament i hi ha risc d'electrocució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.