Punt divers

Tres pobles de l'interior del Baix Penedès volen 'mancomunar serveis' i compartiran un equip de tècnics ambientals

Tres pobles de l'interior del Baix Penedès, l'Arboç, Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès, compartiran un equip de tècnics ambientals per implantar el sistema de recollida selectiva 'porta a porta'. El servei ja funciona amb èxit a l'Arboç i ara es vol aprofitar la seva experiència i personal. Amb tot, cada municipi contractarà l'empresa de recollida de forma independent. Els alcaldes, tots tres d'ERC, presumeixen d'arrencar una iniciativa 'pionera' al país de 'mancomunar serveis' a fi d'optimitzar recursos i estalviar costos -però, d'entrada, no repercutirà en el rebut de la brossa. Tot i que el projecte ve d'un únic color polític, els alcaldes l'obren a la resta de municipis la comarca.

'És un projecte que no està tancat, s'hi pot sumar qualsevol ajuntament, sigui del partit que sigui', ha declarat l'alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Martí Ventura, el qual ha insistit que, en cap cas, es pretén ocupar el lloc del Consell Comarcal. Per a l'alcalde de la Bisbal, Josep Maria Puigibet, és un model que marca un 'abans i un després a Catalunya', i que caldria 'extrapolar' al país.La idea dels tres ajuntaments és cofinançar un equip de cinc persones, amb tres educadors i tècnics ambientals que ja treballen per a l'Arboç, i dues persones més, que contractaran els altres dos municipis. Aquest equip s'encarregarà de la campanya de sensibilització que arrencarà el gener vinent, amb l'objectiu que el servei 'porta a porta' es posi en marxa entre març i abril.El 'porta a porta' ja es va posar en marxa a l'Arboç fa gairebé un any, on la recollida selectiva ha crescut del 20% al 90%, ha destacat l'alcalde de l'Arboç, Carles Ribó, que aprofitaran aquest equip tècnic per fer seguiment del servei. Els alcaldes confien que s'hi afegeixin més ajuntaments perquè 'és un primer pas per fer altres serveis conjuntament, sobretot amb la crisi', ha afirmat Ribó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.