Punt divers

La plantilla d'EP Compounding SL, a Vilallonga del Camp, talla l'accés a la fàbrica en protesta per l'ERO

CAMP DE TARRAGONA

Els treballadors de l'empresa de Vilallonga del Camp (Tarragonès) EP Compounding S.L. tanquen l'accés i la sortida de vehicles de la fàbrica en protesta per l'ERO que l'empresa vol presentar al departament de Treball. Aquest expedient de regulació d'ocupació preveu l'acomiadament de 29 dels 51 empleats de l'empresa. Els treballadors estan mobilitzats des de primera hora de la tarda d'aquest dimarts després que l'empresa hagi rebutjat el pla de viabilitat presentat pels representants sindicals. La protesta, segons han explicat els sindicats, durarà fins que l'empresa replantegi la seva posició.

Els treballadors de l'empresa, que es dedica a fabricar productes químics orgànics d'origen petroquímic, bloquegen l'entrada de camions amb material així com també la sortida dels productes ja manufacturats. La planta continua en marxa amb els treballadors del torn corresponent mentre que la resta s'agrupa a les portes de la fàbrica per mantenir la protesta 'fins que el cos aguanti' i fins que l'empresa no canviï la seva proposta d'ERO per una que s'ajusti més a la idea dels sindicats.

La proposta dels sindicats, i que ha estat rebutjada per l'empresa, aposta per la presentació d'un ERO temporal que afecti una quarantena de treballadors en dos torns de tres o sis mesos fins un total de dotze renovables. Els 13 treballadors restants fins sumar els 51 que té l'empresa s'acollirien a prejubilacions.

L'empresa, però, manté la idea d'aplicar un ERO sobre 29 dels 51 treballadors i pagar-los 30 dies per any treballat i fins un màxim de 55.000 euros, cosa que des del comitè d'empresa el delegat, José Antonio Pérez ja ha qualificat d''irrisòria'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.