Punt divers

L'alcalde de Pinós s'ofereix a dialogar amb els municipis que s'oposen a l'abocador

PONENT

L'alcalde de Pinós, Josep Isanta, s'ha mostrat obert al diàleg amb els municipis de l'entorn de Pinós (Solsonès) que s'oposen a la construcció d'un abocador. El batlle afirma en un comunicat de premsa que està disposat a parlar 'amb rigor i sense prejudicis per trobar plegats un camí d'entesa'. L'alcalde diu que va convocar els veïns a una sessió informativa per explicar-los la iniciativa. D'aquesta manera, segons Isanta, ha volgut demostrar que ha actuat amb 'transparència' i ha deixat clar que no té res a amagar. Els ajuntaments de la Molsosa (Solsonès), Torà (Segarra), i Calaf, Calonge de Segarra i Castellfollit de Riubregós (Anoia) van fer pública la seva oposició al projecte de forma unitària.

En el comunicat l'alcalde explica que els veïns de Pinós han sofert les conseqüències de la despoblació, de la manca d'infraestructures i de l'oblit de les diferents administracions. Per aquest motiu, l'alcalde ha dit que sempre ha treballat per buscar diferents projectes que puguin ajudar a resoldre els greus problemes que històricament afecten la comarca i donar un 'horitzó d'esperança' als veïns del municipi. L'alcalde insisteix en què els abocadors són instal·lacions segures per a la salut i respectuoses amb el medi ambient. Isanta comenta que els 28 dipòsits que funcionen actualment a Catalunya, inclòs el que hi ha a la comarca del Solsonès, ho fan amb total normalitat, la qual cosa, segons l'alcalde, demostra a tothom que avui en dia aquestes instal·lacions són absolutament compatibles amb el medi ambient i innòcues per a la salut de les persones.L'alcalde també discrepa d'aquelles afirmacions que han dit que la comarca no té problemes amb els residus i que, per tant, la instal·lació 'no toca' a Pinós. Segons Isanta els que diuen això saben que ells també fan residus a casa seva, a la seva granja o a la seva empresa, saben que cal tractar adequadament els residus i no llençar-los de qualsevol manera. Segons Isanta, també són conscients que aquest tipus d'infraestructures són 'absolutament' necessàries per la societat i que 'funcionen molt bé'. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.