Punt divers

Inicien la darrera i quarta fase de restauració de l'església de Sant Pere de Torelló

CATALUNYA CENTRAL

Aquest dilluns s'han iniciat els treballs de pintura al interior de la nau central de l'església de Sant Pere de Torelló (Osona). Aquesta és la quarta i darrera actuació de la remodelació que s'ha fet al temple. Les obres segons fonts de l'Ajuntament d'aquest municipi osonenc consisteixen en el repintat de la nau central que té 16 metres d'alçada, des del sostre fins a la base dels pilars que la sostenen. Les obres s'han encarregat a empreses del poble i està previst que estiguin acabades abans d'un mes. L'accés als punts més alts de l'església es farà a través d'una grua mòbil que permetrà no haver de posar bastides al temple. Aquest fet permetrà mantenir les misses previstes el cap de setmana.

A més de les eucaristies del cap de setmana i altres actes litúrgics, les obres no afectaran el concert d'Any Nou previst pel dia 25 de gener amb l'actuació del cor Lieder Càmera. Les obres es financen amb un romanent sobrant de les darreres actuacions i una aportació suplementària del Bisbat, la Generalitat i l'Ajuntament. A més, hi intervé la contribució directa dels fidels a través de les col·lectes. El full parroquial del passat diumenge anunciava que amb les quantitats recollides fins ara s'han deixat saldats els últims pagaments de les obres que s'han fet fins ara a l'església.

Les obres de remodelació de l'església van iniciar-se amb la reforma de la teulada. Posteriorment es va fer l'actuació al campanar i fa uns mesos es va seguir amb la restauració de l'absis i la façana principal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.