Punt divers

Agullana commemora amb una caminada els 70 anys de l'exili del 1939

COMARQUES GIRONINES

Una caminada de dos quilòmetres que ha començat a les onze del matí d'aquest diumenge a la plaça de l'Església d'Agullana (Alt Empordà) i s'ha dirigit cap a Mas Perxés ha servit per commemorar els 70 anys de l'exili del 1939. El president Companys va viure en aquest mas de manera temporal, juntament amb altres polítics i intel·lectuals, durant l'exili dels últims dies de la Catalunya republicana. En la commemoració hi ha participat el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy i l'alcalde del municipi, Alfons Quera. L'organització de l'acte ha anat a càrrec de l'associació Soca-rel Alt Empordà. També s'ha inaugurat una exposició fotogràfica cedida per la historiadora i escriptora Assumpta Montellà.

Després de fer la caminada, els participants en l'acte de commemoració s'han dirigit a la Societat la Concòrdia d'Agullana per inaugurar l'exposició fotogràfica 'La maternitat d'Elna', cedida temporalment per Montellà. En l'acte també hi han participat el director dels serveis territorials d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Marc Vidal, i la directora dels serveis territorials de Governació, Mireia Mata.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.